Children of Satan

That's it! Jag ville inte vara negativ och jag tänkte inte klaga men nu går det inte längre. Jag har big issues med barn, ouppfostrade barn vill jag påpeka, och i synnerhet med deras föräldrar. Hur i helvete kan de tro att deras ungar har rätt till att bete sig precis hur som helst och VAD exakt ger de rätten att ta över världen bara för att de numera släpar på en barnvagn?! Inte mitt problem att de A)inte skyddade sig B)är frustrerade småbarnsföräldrar C)inte kan hantera sin avkomma och därmed skyller allt på alla andra. Jag skiter fullständigt i om de vill göra saker men inte har barnvakt, stanna hemma då. Hey, glädjen med att skaffa barn är just att man inte kan göra samma saker som innan. Get used to it!

Irritationsmoment nr 1
: Konstfacks julmarknad. Hur i helvete kan man ens komma på idén att ta med en stor jävla barnvagn in i sådan trängsel? Mitt humör sjönk avsevärt efter att en blåst mamma puttade mig med sin barnvagn tills jag vände mig om och blängde surt. Inte ens en ursäkt fick man men desto mer lera på byxorna. Man kunde knappt röra sig där inne och så är det ju vaaaaaaaaaaarje år! Man kan inte komma och säga "oj, jag hade inte väntat mig det här" för man vet precis hur det ser ut där. Krystar de ut sin hjärna tillsammans med ungen? Dock ska flera föräldrar ha cred för att de lämnade barnvagnen och bar på kidsen, men tyvärr var de inte många. En bekant till mig valde att gå dit med sin bebis tidigt på morgonen, just för att inte behöva trängas.

Irritationsmoment nr 2
: Sitta på tåg/buss med skrikiga ungar bakom/framför/bredvid en. På vägen hem från Konstfack satt en förbannat gapig unge framför mig och "lekte" med Spindelmannen. Lekte innebar alltså att skrika, tjoa, yla, hoppa, vifta med dockan och slå till min bok flera gånger. Föräldrarna tyckte att han var väldigt charmig tydligen, det tyckte inte jag. Jag var redan pissed så jag lade ner min bok och tittade på honom. Inte det minsta leende fick han och pappan fattade att det var illa nu och sa åt honom att sätta sig. Tack som fan! Vännen H råkade ut för kids from hell på en 2timmars tågresa och jag är imponerad över hennes tålamod. Och det hände inte bara en gång utan minst två. Jag fick ett sms som mest liknade ett rop på hjälp och jag frågade om det var barn nu igen. Svaret blev: "De förföljer mig! Jag som alltid älskat att åka tåg - föraktar det nu. Något som måste genomlidas. Och ja, det är barn! Som jag vill strypa."

Irritationsmoment nr 3: de enorma brösten som ska slängas fram överallt. På tåget, fiket, H&M, you name it. En gång fick jag sms från killen där han han beklagade sig över sin förstörda lunch. En mamma som slängde upp sitt bröst vid bordet bredvid - för ungen var ju hungrig. So what? Måste alla se det också? Kan man inte få äta sin lunch ifred utan att behöva föröljas av gigantiska, mjölkstinna bröst? Seriöst, bordsskick någon?! Så himla synd att jag inte har kvar det smset, han förklarade problemet i väldigt "fina" ordalag and I don't blame him. Sen så kan man lägga till såna fik som ockuperas av småbarnsföräldrar. Barnvagnar överallt så man knappt kommer förbi (har man barnvagn så gör man som man vill), diskussioner om blöjor och kräks (nej, man har inget bättre att prata om), ungar som springer runt och välter saker, trampar på ens grejer, snorar ner sofforna....blääääh!

Irritationsmomen nr 4: Cykelväg. Man försöker ta en uppiggande promenad som förvandlas till ren tävling om promenadfältet. Krig handlar ofta om territorium och tro mig nu, det här betyder krig. Tre mammor ska också ta en promenad. De skjuter gigantiska barnvagnar framför sig. Behöver jag säga att de går bredvid varanda och vägrar flytta på sig? Gaaaah!

Somebody, save me!!!!!!!!
Kommentarer
Postat av: Hella

Hahaha - grymt bra inlägg! Mitt hjärta gråter av lycka när jag läser dina vackra ord. Amen sister! Jaa hur fasen ska man tackla det där barnproblematiken? Jag läste i Metro igår om Alex Schulman (who else?) som i folmun blivit en sån "mönsterpappa" dessa dagar. Men som självklart hade gjort uppror sen hans barn inte var önskat på ett café. Haha, de hade en skylt där det stod typ "Vi tycker om barn, men det finns ingen plats för dem här" Sen när det blev rabalder, ändrade de skylten och menade att det var ett syftningsfel. Att det var barnvagnarna de syftade på. Såklart.. Eller hur? Töntar! Stå fast vid erat ställningstagande! Ingen kan ju innerst inne uppskatta de där mastodontbarnvagnarna och för den delen, brösten som ingår i paketet. Som förföljer än, knuffas med en. Kör barnvagsrally på trottoarerna. Nä vet hut! Och slutligen, jag fasar verkligen inför min tågresa hem till jul? Burr....

2009-12-09 @ 21:59:16
Postat av: AnJa

Men ååååh! När jag läste de första raderna tänkte jag att jag måste besöka det cafét...tills jag såg det om att de har ändrat sig. Fegt säger jag bara! Vet du vilket café det var???

2009-12-09 @ 22:15:31
Postat av: Hella

Vet inte om de skrev ut vilket caféet var men kolla hans blogg:

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/12/barn-nej-tack

2009-12-10 @ 08:16:04
Postat av: AnJa

Yees! Tack! Le Café inne i Sturegallerian var det, men han räknade upp ett par till som hade barnvagnsförbud. På ngt sätt känns det som att jag har fått en upprättelse här, haha.

2009-12-10 @ 09:58:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0