GoodstoreGoodstore, detta paradis för alla som är och vill vara/bli nyttiga. Jag äter kött högst ett par gånger om året och då om jag är hemma hos någon och blir bjuden. Själv vill jag inte stödja köttproduktionen av flera anledningar, däribland djurhållningen och miljöaspekten. Djurhållningen är vidrig och när man tänker på att kor, grisar och höns föds upp för att bli mat, utan att ha något värdigt liv eller någon livskvalitet värd att tala om, så får man sig en tankeställare. Dagens människor äter också enorma mängder av kött. Det ska vara korvmacka till frukost, en skinkbit på mackan, köttgryta till lunch/middag, kanske någon macka till med smaskigt pålägg. Det är löjligt att ens tro att det ska vara nyttigt, ingenting är nyttigt i onormala mängder. Men kött, en animalisk produkt, tror jag är betydligt farligare att stoppa i sig än mycket annat.

Men jag ska ju inte hyckla, jag tycker att kött är gott. Och jag äter fortfarande fisk och kallar mig av denna aledning inte vegetarian. Jag har inga problem att äta det om mormor bjuder på det, jag tycker inte att hon ska behöva laga extra mat bara för att jag har gjort ett val, även om hon i de allra flesta fall försöker göra det. Och visst blir jag sugen på en hamburgare ibland. Jag kanske till och med köper den en gång (det har dock inte hänt på över ett år) men i grund och botten tycker jag att alla borde minska sin köttkonsumtion, om inte av etiska skäl så får man tänka på sin hälsa i stället. Jag valde bort det, och ärligt talat så är jag helt nöjd med det.

I alla fall, idag tog jag en promenad på söder och begav mig till Skånegatan, min absoluta favoritgata i Stockholm. Numera finns även en saluhall där precis vid Nytorget (gamla posten) och det är pricken över i:et. Jag gick in på Goodstore och köpte en massa gott, bla tofu, sojamjölk, pålägg/pastej, frukt och grönsaker. På vägen hem funderade jag ut vadjag skulle göra till middag: wok blev det!


Foto: denna fina skål och pinnarna har jag fått av pappa. Me like!


Här kommer receptet, men det är bara det att jag inte har följt några mått eller så. Allt är bara ungefärligt.

WOK a lá Anja
-tofu i tärningar
-rödlök
-vitlök
-grön paprika
-gul paprika
-strimlad morot
-vattenkastanjer
-minimajs
-cashewnötter
-nudlar
-soja

Börja med att steka upp rödlök, vitlök och tofutärningar tills de är gyllenebruna. Tillsätt resten av grönsakerna och rör om samtidigt som nudlarna får koka i ett 3-4 min. När grönsakerna är stekta och knapriga (ej för mjuka) blanda i nudlar och rör om. Tillsätt soja efter smak.

Goodie!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0