Så mycket saker att göra, så lite tid

Befinner man sig i Stockholm en grå vecka som denna borde man försöka pigga upp vardagen så gott det går. Och som bekant finns det en massa att göra i den här stan.

Man kan till exempel besöka Milliken Gallery och se utställningen "Do they love their children too".
In his 1985 protest song "Russians" Sting asked, “Do the Russians love their children too?” Thus pitching large-scale geopolitics against a sentimental form of humanism. For this show the song acts like a time capsule, an instant, atmospheric recall of the last cold war, both ridiculous and touching in its naïveté. It became a poetic anchor for the individual artist's input into the project.
Utställningen pågår t o m den 9 januari.
Luntmakargatan 78Fever Ray
spelar på Cirkus imorgon, tisdag 1 dec. Om det fortfarande är möjligt att få tag på en biljett så blir det förmodligen månadens konsert. Jag såg henne på Where the action is och det var nog en av de bästa konserterna, helt klart en upplevelse med snygga lampor med fransar, smått hypnotiska rörelser på scenen och ljusshowen.På onsdag har en av mina gamla lärare bokrelease på Weld. "Sjukdomens estetik" av Jakob Staberg undersöker den rådanden terminologin genom impulser från såväl psykoanalys som diskursanalys, feminism och mediateori.
Mingel onsdag 2 december kl. 17.00–20.00 på Weld (Norrtullsgatan 7)
Presentation av boken kl. 18.00


Torsdag 3 december är det dags för Popvänstern på Pet Sounds.
Ämnet för kvällen är detta:
Pengarna eller livet?
Skattepolitik eller Queerteori? Ledarsidan eller Kultursidan? Kommunfullmäktige eller Stadsteatern? Postnedläggningar eller Postmodernism? LAS-förändringar eller Attitydförändringar? Det finns två helt olika vänstrar i Sverige: Idévänstern och Realpolitikvänstern. Varför är den ena så dålig på procenträkning och varför har den andra så svårt att diskutera värderingar och visioner? Och vilken av vänstrarna är egentligen bäst på att förändra världen?
Folk, prat och pop!Climate Dance & Climate Walk på lördag, samling på Norra Latins skolgård 11.55. Den 5 december, bara två dagar innan FN:s klimattoppmöte inleds i Köpenhamn, sker demonstrationer på många håll i världen. I Stockholm arrangeras en stor demonstration där det även kommer att ingå en dans som det är lätt att lära sig. Climate Dance & Climate Walk är ett Tcktcktck-arrangemang, för mer info finns deras hemsida här.


Och grande finale blir Konstfacks julmarknad, lika roligt varje år. Man får bara inte glömma att ta ut pengar innan man åker dit, annars är det kört. Bankomaten där brukar ha värsta långa kö i ett par timmar, sen tar pengarna slut. Typ.
5–6 December
Kl 10-18
Konstfack LM Ericssons väg 14
T-Bana TelefonplanKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0