Frank Stella, New WorksNu på lördag avslutas Frank Stella-utställningen New Works på Wetterling Gallery och jag hoppas verkligen hinna se den.

Frank Stella (född 1936) är en amerikansk målare, skulptör och grafiker. Han är en framstående konstnär inom minimalism och postmålerisk abstraktion. Frank Stella är den enda konstnären någonsin som under sin livstid förärats med tre retrospektiva utställningar på Museum of Modern Art (MoMA) i New York.

Världsberömd redan i tjugoårsåldern har Stella gjort ett betydande avtryck i samtidskonsten och etablerade grunden för minimalismen. I sin strävan att utplåna illusionistiskt innehåll från måleriet skapade han på 60-talet sina epokgörande Black Paintings, stora randiga målningar som inte representerade någonting, varken i den fysiska världen eller i konstnärens emotionella värld.

Stellas intresse för formalistiska problemställningar ledde till ett rikt och intensivt utforskande av linje, färg och struktur. Stella fortsatte att laborera med potentialen i den målade ytan och med begrepp som volym, rymd och ljus rörde sig hans praktik successivt från platta dukar till tredimensionella objekt.Vad: Frank Stella, New Works
Var: Wetterling Gallery, Kungsträdgården 3
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0