Tokyo/New York på Gun Gallery

Imorgon blir det vernissage på Gun Gallery igen och i vanlig ordning är jag säker på att det blir en bra kväll. Än har de inte misslyckats och varje utställning bjuder på nya upplevelser. Denna gång är det Keizo Kitajima som visar resultatet av en kort vistelse i New York.

Keizo Kitajima växte upp i Koza , Okinawa, en stad som under Vietnamkriget fungerade som nöjesdistrikt för amerikanska soldater på permission. Det var här Keizo började fotografera och mejsla ut sitt uttryck. Gatorna bjöd honom på otaliga snap shots av människor på väg ut i kvällen, upp och ner i ruset, och av de människor som inte skulle någonstans.

Under ett halvår i början av 80-talet bodde och fotograferade han i New York. För Keizo var staden en perfekt plats. Champagnen och kokainet flödade. Och alla var på upprorsstigen mot allt. Hans kamera fångar de utstötta, och kanske än mer de som stött ut sig själva från en alldeles för enformig och tråkig värld. Resultatet kan ni se på GunGallery. (AlltomStockholm)


Kommentarer
Postat av: Hella

Affe lämnas hos mig 19 ikväll. Så om vi kan gå tidigt, så vill jag gääärna gå! Verkar vara en riktigt bra utställning :)

2010-04-08 @ 09:53:18
URL: http://redshoecyber.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0