Lånegarderoben pressrelease

Detta fick jag tydligen igår, men eftersom jag är dålig på att kolla mina mail så såg jag det först nu. Jag har skrivit om Lånegarderoben tidigare och här följer lite mer info om vad det är och hur man ska göra för att låna kläder där:

Vi har nu glädjen att meddela att klädbiblioteket Lånegarderoben öppnar permanent i Midsommarkransen i Stockholm! Den 4-5 september kl 11-20 slår vi upp portarna till vår lokal på Svandammsvägen 10 i Midsommarkransen. Öppningshelgen arrangeras tillsammans med våra vänner på föreningen Medveten Konsumtion. Helgen kommer att kantas av klädlån, musik och härligt umgänge.


Vad är Lånegarderoben?

Lånegarderoben är en idé om ett bibliotek där du kan låna kläder istället för böcker. Med Lånegarderoben vill vi inspirera till att förändra människors klädkonsumtion. Vi tror att etiskt producerade textilier och lånade plagg är ett mer hållbart sätt att konsumera kläder. Genom Lånegarderoben får ett plagg flera användare och därmed också en längre livstid.


Hur kommer det att gå till när man vill låna?

Den 4-5 september kommer vi att ha ett finfint öppningserbjudande. Ett medlemskap som sträcker sig till april 2011, kommer att kosta 400 kr. Efter öppningshelgen kommer medlemskapet kosta 500 kr. Låntagaren får låna tre plagg åt gången i max tre veckor. Ett tvättråd följer med varje plagg, för att undvika tvättmissöden.


Hur ofta kommer Lånegarderoben att ha öppet?

Från och med 9:e september kommer Lånegarderoben att ha öppet torsdagar 17-20 samt lördagar och söndagar 12-16.


Mer om Lånegarderobens verksamhet

Bakom idén står kulturföreningen KREATIVET som i februari gästade Kulturhuset tillsammans med Medveten Konsumtion. En väldigt lyckad helg resulterade i 400-500 utlånade plagg till 150 låntagare.

 


Kommentarer
Postat av: sandra

vilken intressant idé! :)

2010-08-24 @ 19:03:56
URL: http://yousoundsotwee.blogg.se/
Postat av: Mia

Wow, låter ju hur kul som helst. Smidigt också.

2010-08-25 @ 08:47:45
Postat av: Anja

Sandra: verkligen! Hoppas det sprider sig till andra städer också.Mia: jag funderar på att skaffa lånekortet där. Tänk när man har klädkris, hur najs är det inte att bara åka dit och välja ut ngt plagg?!

2010-08-25 @ 22:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0