Klädbiblioteket/Lånegarderoben

Den 20-21 februari testas ett nytt koncept på Kulturhuset, nämligen Lånegarderoben. När jag läste det igår så trodde jag att det är något som öppnar nu i helgen, men egentligen är det bara ett event. Lite synd faktiskt eftersom det låter som en riktigt bra idé. Vi som har besökt Sveriges trevligaste festival Skankaloss i Gagnef har redan bekantat oss med idén. Förra sommaren kunde man låna kläder där, vilket kan ha varit en spontanlösning anpassat efter vädret, men i vilket fall så var/är det en cool idé.


Den 20-21 februari testas nämligen det nya konceptet Lånegarderoben på Ekoteket i Kulturhuset. Då kan den som är intresserad, precis som på ett bibliotek, komma och låna klädesplagg under en viss tid.

 
Syftet med Lånegarderoben är att skapa en plattform där fler människor kan ta del av ett och samma klädesplagg. Plagget returneras efter användande för att därefter lånas ut på nytt. På det här viset får människor möjlighet att kontinuerligt förnya sina garderober och samtidigt spara miljö och pengar!
En smartare konsumtion ur alla aspekter alltså.
(Kulturhuset)

Vad: Lånegarderoben
Var: Kulturhuset/Ekoteket
När: 20-21 februari, återlämning av plaggen 28 februari kl 14-17
Kommentarer
Postat av: Hella

Läste också om det där, riktigt cool grej! :)

2010-02-20 @ 16:09:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0