Localization på Wetterling Gallery

Ikväll är det vernissage för en ny utställning på Wetterling Gallery. Localization är en grupputställning med tre konstnärer: Ylva Ceder, Åsa Cederqvist och Pinar Yolaçan. Det blir måleri, installation och fotografi med fokus på människans plats i världen. Som etnolog och genusvetare är jag speciellt intresserad av just denna utställning och misstänker att den kommer att väcka frågor och funderingar i samma anda som Helen Chadwick-utställningen på Liljevalchs för ett par år sen.

Genom måleri, installation och fotografi undersöker dessa tre konstnärer människans kulturella, psykologiska och antropologiska vävnad som definierar vår plats i världen. I deras verk materialiseras såväl känslor som traditioner, historia och identitet genom oerhört olika tillvägagångssätt. De knyts ihop genom en kvinnlig synvinkel, genom att undersöka och ifrågasätta klichéer och stereotyper och genom användning av material som kultur- och betydelsebärare.

När deras verk möts i en gemensam utställning uppkommer frågor om vad som definierar oss som människor och om de generella förutsättningarna för att vara sociala väsen. Vilken roll spelar fysiska rum och kulturella sammanhang, hur påverkar oss samhället och dess traditioner och hur spelar vår egen personlighet och våra emotioner in? Vilken betydelse har ting vi omger oss med? I vilken utsträckning är vi intellektuella och beräknande och hur mycket styrs vi av instinkter och omedvetandet? Hur uppfattar vi oss själva och hur ser andra på oss? Hur lokaliserar vi oss i världen?
Vad: Localization
Var: Wetterling Gallery (Kungsträdgården 3)
När: vernisage idag 18.00-20.00, utställnigen pågår 29 januari – 6 mars 2010

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0