Stockholms Stadsmuseum. I huvudrollen: Stockholm

I mars förra året var jag på invigningen av den nya utställningen på Stockholms Stadsmuseum,I huvudrollen: Stockholm. Självaste Harriet Andersson öppnade uppställningen och höll ett tal om Stockholms filmhistoria och sina första år som skådespelerska. Hon berättade om hur Sommaren med Monika spelades in, hur det var att jobba med Bergman och om olika platser där filmer spelades in.

Utställningen består av ett antal små biografer med olika teman, till exempel 50-talets tuffa kids eller kärlek i Stockholm. Det visas också klipp från filmer som Sommaren med Monika, Vinterviken, Swing it magistern, En kärlekshistoria och Beckfilmerna. Utöver det finns det en mängd filmaffischer, kostymer (bla Greta Garbos och Kenny Starfighters), annan diverse rekvisita och även ett rum från filmen Män som hatar kvinnor där Mikael Blomqvist skrev sina avslöjande artiklar.

Eftersom det är sista dagen imorgon så är det mitt helgtips. Om man vill komma in i värmen och samtidigt se en underhållande utställning, som även är gratis, så är detta the place.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0