Mattias Alkberg på Bomullsklubben ikvällSödran har dragit igång med en ny klubb, nämligen Bomullsklubben, och ikväll är det Mattias Alkberg som spelar. Bomullsklubben hänvisar till The Cotton Club, en av New Yorks mest berömda jazz/nattklubbar under 1920 och 1930-talet. Efter rasoroligheter i Harlem 1935 stängdes klubben bara för att redan på hösten återuppstå på en annan adress. Södra Teatern beskriver klubben så här:

Under förbudstiden gästades The Cotton Club av jazzstjärnor som Duke Ellington, Count Basie och Bessie Smith. I vår tolkning är det Mattias Gustavsson (Dungen, Anna Järvinen) som agerar uppdaterad crooner, kapellmästare och konferencier på Bomullsklubben. Förstklassiga gästartister förgyller! 
Bomullsklubbens hjärta är en jazztrio, en enastående jazztrio. Varje gång får de besök av en ny artist och tillsammans skapar de bomullsversioner av gästens allra finaste låtar. Inget möte det andra likt! Som om det inte vore nog, får du även en skönsjungande konferencier och Dj:s som spelar o-ortodox jazz från det senaste seklets gladaste dagar med utgångspunkt i Harlem 1923.


Vad sägs om denna låt i jazztappning?


Kommentarer
Postat av: Hella

Häftigt! Det måste vi ju spana in någon gång. Ser en rökig lokal framför mig, där jag sippar på en gin & tonic (Även fast jag hatar det! Men vad gör man inte för att finna den äkta jazzfeelingen? ;)

2010-03-11 @ 13:43:21
Postat av: Anonym

Lätt! Och det bästa: det är fri entré ;-) Skulle inte alls förvåna mig om Moneybrother är med ngn gång, det tilltalar nog fröken?

2010-03-11 @ 19:07:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0