The Besnard Lakes

Jag somnade på golvet idag lyssnandes på The Besnard Lakes. Jag älskar min svarta, mjuka matta och sträckte ut mig på den efter för många timmar vid datorn. Det var så skönt och jag skulle bara ligga där i en minut till eftersom jag hade mitt korsord att lösa, mat att laga, tvätt att tvätta. Men rätt vad det var vaknade jag 45 min senare och ännu stelare, men musiken var helt rätt att somna till. Å andra sidan var jag så trött att jag hade somnat till vad som helst.

I vilket fall, The Besnard Lakes alltså. Jag gillar! På Spotify jämförs bandet med Arcade Fire, vilket jag i ofs kan förstå, dock minus de lite gladare melodierna. Och det som egentligen väckte mitt intresse var att jag läste att bandet bildades av paret Jace Lasek och Olga Goreas. Det är något med sådana människor, jag inbillar mig alltid att de bor så där bohemiskt, arty tarty, lyssnar på bra musik, äter middagar med coola människor och har diskussioner som jag blir avundsjuk på. De bor säkert antingen i ett coolt hus lite utanför Montreal eller i en gammaldags lägenhet som är moblerad med diverse second hand-fynd. Jag skulle kunna fortsätta men det här handlar det egentligen om bandets kommande spelning på Debaser Slussen den 7:e april.

Kanada är kriminellt bra på att producera indierock, om det nu kan ses som ett brott. The Besnard Lakes musik går någorlunda i samma tradition som The Arcade Fire eller The New Pornographers, men utan att som nämnda ge större utrymmen för upptempo eller positiva melodier. Här är det nedstämt och avskalat på agendan, även om man fortfarande tar ett vitt utbud av instrument till sin hjälp. Att medlemmar från bl.a. Godspeed You! Black Emperor och Silver Mt. Zion gästspelat på skivan har antagligen tillfört sitt. Ingen musik för festen, men väl för promenaden. Genom staden. I vintrigt landskap. Ja, överallt. Songs & Fascination (Ulrika Revenäs Strollo) som annars huserar på vår favoritbar Snotty spelar skivor under kvällen, förvänta er en perfekt mix av indie, new wave, postpunk, twee, folkpop, lo-fi, shoegaze, postrock, kraut och electronica. Ikväll har Ulrika bjudit in Fredrik Asplund som gäst i dj-båset. ( Breathless/Bonden Bar, 100%/ Kvarnens källare etc).Vad: The Besnard Lakes
Var: Debaser Slussen
När: 7 april
Inträde: 80 kr

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0