Tea please!

Det bästa med hösten är att man kan ligga hemma, dricka te och läsa utan att känna den här stressen att man går miste om solen och sommarvärmen. Det är fullt tilltåtet att tacka nej till en partykväll också och ingen höjer ens på ögonbrynen, vilket händer på sommaren om man mot all förmodan inte vill sitta på en uteservering och dricka rosé. And I love it! Men det finns också en mängd trevliga aktiviteter för den som vill bege sig ut i den stora staden, ta en promenad och bli lite frusen. Vad passar då bättre än en kopp gott te? Om man befinner sig i Stockholm så ska man inte missa de här två ställen:

  • Classic Tea Room
Hit måste man bara gå! Jag föll pladask för det här stället i samma sekund som jag såg deras meny och de sötaste tekannorna. Vad sägs om exempelvis Classic Afternoon Tea med valfri kanna te/kaffe, tre sorters smörgåssnittar, två scones med tillbehör och tre småkakor för 189 kr? Eller en kanna te + valfri tårtbit, paj eller kaka för 75 kr? Det finns hur mycket som helst att välja på och ska man äta mat så är lunchen ett tips. Lite billigare men precis lika gott och fräscht. Ta en höstpromenad på Djurgården och avsluta dagen med nybakade scones. Lövli! Mer info finns här.



  • Vetekatten
Vetekatten är place to be efter en arbetsam och ansträngande shoppingtur. Eller om man bara vill sitta och läsa sin kurslitteratur samtidigt som man avnjuter en kopp gott te. Förra året var det ett ställe som jag ofta gick till direkt efter min föreläsning. Även här får man en kanna te och bakelserna är löjligt goda. Likaså deras nybakade surdegsbröd. Den enda nackdelen är väl att det oftast är fullt, antagligen just för att det ligger på Kungsgatan och många slinker in för en paus från hetsen på gatorna. Vetekatten har också en egen liten chokladfabrik precis under butiken och pralinerna är löjligt goda. Så, missa inte! Allt om Vetekatten finns på denna sida.


Valfri kanna te/kaffe, tre sorters smörgåssnittar, två scones med de klassiska tillbehören clotted cream, lemon curd och strawberry jam samt tre småkakor


Kommentarer
Postat av: Hella

Härligt härligt! Läste du i City idag att två killar från Götet har öppnat stans första cupcakebutik på S:t Eriksplan, det skulle ha varit vi!!! Jag vill!

2010-09-06 @ 22:51:24
URL: http://redshoecyber.blogg.se/
Postat av: Anja

Jasså, nä, läste inte City igår. Det är nog mycket snack, lite verkstad för vår del. Vi borde skärpa oss!

2010-09-07 @ 10:49:51
Postat av: Hella

Jaaaa eller hur! Hmpf!

2010-09-07 @ 13:22:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0