Päls eller inte

Vintern börjar närma sig och återigen dyker det upp artiklar om pälsjackornas vara eller icke vara. Personligen tycker jag att det är rent vidrigt att bära ett dött djur på sig, faktiskt riktigt avskyvärt. Gårdagens Matro hade en artikel om det och undrar där om det är dags för pälsens återkomst?! Är det inte något som vi kan läsa varje höst? Det handlar ständigt om pälsens återkomst och de obligatoriska kändisarna som ska visa upp sig och stå för att de minsann bär den. Argumenten som haglar är att det är varmt, bekvämt och inte blir förstört i regnet. Nej, klart att det inte blir förstört, det var någons kropp, konstruerad för att tåla kylan och regnet. Men de argumenten kan jag inte köpa. Idag har vi tillräckligt många bra alternativ, som är varma, bekväma och (hör och häpna) inte blir förstörda i regnet. Inte för att det inte finns något som heter paraply...

Skulle någon kunna döda sin egen hund för att göra en mössa av den? Eller ännu bättre, vill man bära päls så borde man se hur det går till när djuren avrättas på plågsamma sätt, allt för att inte förstöra pälsen.



Extra plus till butiker/klädmärken som inte säljer äkta päls, bla Cheap Monday, Weekday, Filippa K, Monki, Åhléns, Mango, Bik Bok, Indiska.

Kommentarer
Postat av: Mia

Inte! Självklart inte!

2010-10-31 @ 22:33:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0