Nyårsmat

Kvällens meny:

- avocadosoppa

- hemmagjord sushi i massor

- pannacotta (jag har fått stränga order om att hålla mig borta från den nu)

- marängtårta

- blandat småplock

- Amarone

- bubbel bubbel bubbel

 

Foto: weheartit.com

 


Wholesome Concept - ett snyggt och enkelt sätt att ta bättre hand om vår miljö

 

De som känner mig vet mycket väl att jag är helt fast när det gäller tygpåsar. Det är väldigt sällan som jag har en annan, "riktig", väska vilket vissa (hej pappa) kan störa sig på. Jag tycker att det varken är fult eller barnsligt att bara använda tygpåsar, snarare tvärtom: 1)en väska gjord av djurskinn känns inte alls lockande så det går ju bort, 2)tygpåsar är snygga 3)de är miljövänliga. Väskan på bilden fick jag i julklapp av killen (efter att ha sett den i ett skyltfönster för ett tag sen) and I love it! Mer info finns på www.wholesomeconcept.com och det är ett hett tips att besöka sidan och göra en beställning. Nyårlöfte kanske? "Nästa år ska jag tänka mer på miljön" och vad är då bättre än att mjukstarta med en snygg väska?

 

 


Seriemördare, Robbie Williams, surrealism x 100

Efter en tupplur nyss vaknade jag med Robbie Williams i huvudet. "Let me entertain you" snurrade runt, om och om igen. Why?! Inte direkt en låt som jag gillar, har inte hört den spelas på senare tiden, har inte ens tänkt på Robbie. Var kom han ifrån då? Mycket märkligt. Å andra sidan är det nog egentligen märkligare med alla mina drömmar om diverse seriemördare, som till exempel den senaste om en pyjamasklädd mördare som jag fångade med hjälpa av killen, vännen H och Bono! (!?!!) Anyway, this one is for you Robbie!


Anjakopia och nya inköp

Det här skulle kunna vara jag! Stövlar, byxor, jacka, halsduk. Coolish!
Foto: Street style London
Och nya inköp på Weekday-rean:

Nyår, what to do? Älska eller hata?



Julklappsdilemma - what the fuck!

Imorgon ska jag iväg och införskaffa den sista i biten för en julklapp som har varit ett hett samtalsämne bland vissa...speciellt invigda... i problematiken. Nu är det så att personen som ska få den aka killen läser min blogg och av denna anledning kan jag inte gå in på det hela, men att en oskyldig julklapp skulle orsaka ett rent moraliskt dilemma trodde jag aldrig. För att ta hitta de rätta grejerna vände jag mig till källan, the one and only, kunskapens man, som blev knappast road av min briljanta idé. Förvisso hjälpte han mig, men lyckades även så lite tvivel med en "mitt hjärta gråter nu"-kommentar. Sen så berättade jag det för vännen 2, som också tycktes vara på hans sida. Men hon var mer förstående, kan det vara för att hon själv har en sån?! (men en inte så cool, vilket verkar vara poängen här). Ja ja, jag ska vara rebellisk och fortsätta med min idé, det får bära eller brista helt enkelt!
Foto: flickr


Dagens +: återvinning
Dagens -: cigarettrök

Juldagen 09

Idag har jag:
-kollat på I heart Huckabees (igen)
-tävlat på Elle.se
- läst min bok
Foto: weheartit
- bakat
Foto: weheartit
Dagens +: lugnet
Dagens -: sakna Sthlm

Matkoma, Bon & Yeasayer

Intressant läsning om bl a good hair. Jag är lite svag för det här med rufsigt hår som får en att undra, precis som de skriver, vad de tjejerna egentligen gjorde i natt. Var det fest hela natten? Hångel i någon mörk trappa? Skrev de feministiska texter? Eller är de poeter som jobbar med sina senaste diktsamlingar? Jag önskar att mitt hår skulle fixa en sådan frisyr utan att tuva sig och påminna snarare om ett fallfärdigt fågelbo än en cool stajling.
Foto: flickr
Och sen så Yeasayer! Min kväll är fulländad!
Dagens +: julafton
Dagens -: julafton

God Jul


Walking on thin ice


Tisdagar med Anja

Imorgon ska jag ta mig ner till Malmö för att fira jul, vilket just nu känns som mission impossible (med överdriven fransk betoning). Förseningarna är extrema, folk sitter fast på T-centralen och jag ber till gudarna att jag ska komma fram helskinnad. Men det gäller att tänka positivt, jag åker med Veolia, vilket även innebär att jag åker billigt, har min plats bokad och internet ingår.

I vilket fall, en glädjande nyhet är att Velour har öppnat sin online shop. Fick ett mail om det idag och rent reflexmässigt började jag klicka på allt jag vill ha. Sen tänkte jag på soffan som jag planerar på att köpa och sansade mig, men här finns i alla fall en mängd snygga plagg: velour.se. Vill ha:



Dagens +: jag hittade favoritloppisen
Dagens -: jag har ingen framtid som bagare

Shoppa på loppis i Sätra

På vägen hem från jobbet gick jag till en loppis som mina arbetskamrater hade tipsat om och jag blev positivt överraskad. Varför jag aldrig hade gått dit tidigare är en gåta, men nu är jag fast. Den ligger precis mittemot själva uppgången från t-bana Sätra, vilket iofs kan vara en av anledningarna. I vanliga fall skyndar jag förbi antingen på vägen till jobbet eller hem, dumt insåg jag idag. Paradiset finns två trappor ner alltså. Jag har hittat precis de saker som jag har letat efter i flera år och inte så dyra alls. Soffor, lampor, böcker, tavlor, speglar, you name it! Helt klart värt en resa till Sätra.






Jag vill rulla ihop mig till en boll och sova i flera dagar


Foto: filmmakermagazine

Sakna

Världens finaste Sushi 2005-2009







Musikhjälpen dygnet runt 14-20 dec 2009 i P3 och Svt2

I veckans jobbkaos missade jag hela grejen med Musikhjälpen men nu äntligen, tack vare info från vännen H, har jag suttit som klistrad och även missat min tvättid för detta. Helt underbart bra jobbat av de som sitter i buren och jag hoppas verkligen att insamlingen blir stor. Ger pengar gör man genom att exempelvis gå in på hemsidan och gör det direkt därifrån eller så kan man önska en låt genom att smsa till 72 999 (inled meddelandet med hur mycket du vill skänka 200, 100, eller 50 skriv sen artist, låt och motivering).




Kolla på http://svtplay.se (klicka bara på Musikhjälpen)



♪ ♫ ♪ ♫ ♪ Morgondans ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪


Foto: Julia Feldman


Surt sa räven

Stackars Räven är sjuk idag. Hon hostar och snyter sig om vartannat och ligger hemma och trycker under täcket. Tycker dock att det är bra att hon håller sig lugn och inte springer runt med Hunden så blir hon säker frisk snabbare. Det var som sagt en order från moi, Räven måste bli frisk så att hon, Hunden och Geten kan åka pulka, dricka varm choklad och äta lussekatter. Så Räven, krya krya!


Foto: weheartit.com

Anja ♥ GunGallery

Julstängt på GunGallery frm imorgon men de öppnar den 15 januari igen och det med konstfyrverkerier! Jag kan knappt tro att det är sant men de har fått rättigheter att visa delar ur Irving Penns fotografisamlingen. För min del är han mest känd för sina modebilder men han har även fotograferat exempelvis Ingmar Bergman och Salvador Dali. Bra jobbat GunGallery!





Skitdag


Foto: weheartit

* jag fryser
* jag är trött
* jag höll på att blåsa bort på vägen till jobbet
* jag kommer att blåsa bort på vägen hem
* jag måste handla mat
* jag måste jobba

JAG VILL
* bli varm
* sova
* julbaka
* tända doftljus och ligga under täcket
* kolla på serier
* läsa klart min bok om Sylvia Plath
* rensa garderoben
* ha semester
* läsa Elle, dricka te och äta choklad
* göra smycken
* organisera mina matrecept

snow


Foto: flickr

Välbehövlig vila


Foto: Cedric Bihr

Idag tänker jag inte göra så mycket mer än att ta det lugnt, ligga i sängen, läsa, kolla på film. Nu har jag äntligen fått Voddler så jag ska testa grejen. Har hört både positiva och negativa saker, svårt att avgöra, men lite besviken är jag ändå. Jag trodde att det skulle vara lika hett som Spotify, fast det kanske det blir också. När jag väl gick med på att börja använda Spotify mest pga att jag behövde mer plats för annat (jag hamstrar, jag vill ha alla låtar) så var alla små fel, buggar och krångel redan åtgärdade. Vi får hoppas att detsamma gäller för Vobbler då.

Dagens bok: Övervintring. En berättelse om Sylvia Plath - Kate Moses

Dagens wow: Pavement spelar på Way Out West. Under en kort period för ett antal år sedan lyssnade jag på de en del och det verkar vara ett återfall på gång.

Dagens te: citron-och ingefärste. Kill förylningen med ingefära!

Dagens fantasi: tyllkjol

Dagens njutning: doftljus



Listen


Ping pong feber

Stockholm verkar ha ett överskott på pingisbord. Varje vecka verkar det poppa upp fler ställen som lockar med öl och pingis, vilket jag inte är direkt negativ till. Det skulle möjligtvis vara den enda träningsformen för min del, varken trista eller spejsade gym lockar. Och dricka öl samtidigt, why not?  Här är några förslag:

Strand
Ingen har väl missat popkidsen som trängs runt pingisbordet. Lite fritidsgård möter högstadiet och man kan inte låta bli att tänka på sin tid...på högstadiet...för en massa år sen...massa massa år sen. Strand är inte riktigt min kopp te och visst kan det vara trevligt, men det är sällan som jag har haft särskilt kul där. Men för de som gillar stället, gå dit och motionera!

Högkvarteret
Här är det pingiskvällar en gång i veckan och just nu bjuder de till Julepingis den 23:e. För att citera Vi säger bara, hur kan en bättre den 23 december än med att spela pingis och dricka öl? Pingismusik utlovas även. Väl bekommen! Amen säger jag bara!

Morfar Ginko
Pingistisdag på Morfar Ginko, ska vi gå? Detta fick jag imorse kl 06...no comment. Just nu fantiserar jag om ett glas champagne i ena handen och pingisracket i andra. Smash!



Glambögar och champagne

Min bror och hans tjej ska på Gay Bingo på onsdag och jag är avundsjuk! Så ärligt och innerligt avundsjuk. Jag är helt säker på att de kommer att ha galet kul medan jag jobbar och sliter, men tänk inte på mig. Men, snart är det jul och då ska jag förflytta mig söderut OCH har blivit lovad en utekväll med glambögar och champagne. Kan det bli bättre? Kanske bara om hela kvällen är på franska men det är väl att begära lite för mycket. Mon amis, vi behöver mer glitter och glamour i våra liv!


Foto: ICA.org UK

Jag är verkligen inte feminist...


Foto: Alexis Bledel som Rosie the Riveter

På tåget hem nu satt två tjejer bakom mig och diskuterade second hand-shoppingen. Tydligen hade de stenkoll på diverse butiker men när de började sin utläggning om miljöaktivism och feminism blev det riktigt intressant.
Tjej 1: "Ja, man hittar ju skitmycket snyggt och billigt. Bra för miljön också, haha"
Tjej 2: "Haha, eller hur! Snart tror folk att jag är en miljöaktivist så mycket som jag handlar sånt."
Tjej 1: "Hemska tanke, hahaha. Det är lite som med feminism, klart att jag tycker att vi ska ha samma rättigheter som män, men jag är verkligen inte feminist"
Tjej 2: "Herregud nej. Det är ju bra att man handlar ekologiskt och sånt, men man är inte en AKTIVIST för det. Och jag har inget gemensamt med feministerna, jag är inte lesbisk och jag hatar inte män."

Jag stönade fram ett knappt hörbart "herregud" när de satte igång, men ärligt talat så är det ju precis så det ser ut idag. Nu är det iofs fler som vågar kalla sig feminister och det har blivit trendigt att rädda miljön, men är det som sagt bara en trend? Har man bara hittat den rätta vägen för att nå ut till folket: modetidningar och klädbutiker. Fast det är inte helt solklart från andra hållet heller. Att vara feminist idag förutsätter lite att man är lesbisk eller queer, vilket utesluter en stor mängd människor. Man tas inte på lika stort allvar om man är hetero, har ett kontors/media/ekonomijobb, gillar mode och kläder och är bara vanlig. Men, feminism för mig är lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter för både kvinnor och män. Och ja, jag är en likhetsfeminist och det finns många som skulle kunna bli upprörda nu, men varför betona skillnaderna mellan könen mer än vi redan gör? Från att ha stört mig på tjejerna till att tycka synd om de på 3 min. Det är inget att skämmas för eller ens behöva förklara, många feminister är precis om alla vi andra. Och att man vill göra något för miljön utan att tvingas skämta bort det, det är också helt ok.

Måndag, snö, kyla, trötthet.


Foto: Vogue Girl (Korea)

Lucia 2009



Fredrik Jonasson & The Hoarse Horses releasefest på Lingon i Jönköping





I helgen hade killen releasefest med sitt band, Fredrik Jonasson & The Hoarse Horses, på Lingon i Jönköping. Grymt bra var de och lokalen var helt underbar. Jag är imponerad av hela kvällen faktiskt. Restaurang Lingon är, som de själva skriver, lunchhak, barhäng, musikkvällar, kulturevenemang och jag kan också tillägga  otroligt bra personal och ägare. De ska verkligen ha cred för att de driver ett sådant ställe och även om jag har klagat på Jönköping tidigare ang deras butikutbud så har de faktiskt lyckats med detta i stället...men det antar jag beror på personer som älskar sitt jobb, musik och konst. Underbart.

Jag är så glad att mina två favoritlåtar satt så klockrent!!! Här är länken till Angels, me like, me like, me like. Har redan spelat sönder den men tröttnar aldrig heller.  Andra låten, Come On, är från förra skivan och även om den är jättebra så här, så blir det alltid sånt himla drag när den spelas live. Bra jobbat, som fan!

Mer info om bandet finns på Facebook eller på hemsidan.

indiesk electro-ska-surfgaze-rockåpop with an edge of psycho

Lagerutförsäljning på Branten


Fy fan! Jag tror att jag fick lite ont i hjärtat när jag såg att min favoritbutik har utförsäljning denna helg - när jag är bortrest! Jag hoppas kunna plocka lite rester på måndag. Tragik på hög nivå.

Ni andra får njuta av 80% på tidigare säsonger och 50% på höstens och vinterns dam- och herrkollektioner!!!

12 dec 12.00-13 dec 18.00
Adress: Östgötagatan 49



Saker som jag hade gjort i helgen om jag hade varit kvar i stan

Fredag:
Mejans julfest på Färgfabriken! Man måste stå på gästlistan och jag anmälde mig som "kanske", bara i fall att. Vänner som inte var inbjudna fick också följa med, bara man mailade in deras namn. Tack som fan, det var ju gulligt, men nu missar jag det i alla fall. Ja ja, nästa år.

P3 Bar på Strand. Ikväll spelar Maskinen och The Mary Onettes, vilket är ett hett tips. Jag såg de på Debban Medis för ett par veckor sen och de kan man verkligen rekommendera.

Vernissage Dreaming about cowboys and indians. Johanna Schartau på Candyland, Gotlandsgatan 76, kl 17-22. "Bilderna är för mig som minnen, som samlas lite huller om buller, som de kan göra i ens tankar. Collagen är som nålar på en alldeles egen världskarta där bilderna berättar sina egna historier.”


Lördag:
Ta tillbaka Debban! på Debaser Slussen. I flera år har jag klagat på alla kids som hänger där och imorgon hade jag njutit av att se gamla bekanta ansikten. Så här står det på FB: Kidsen har tagit över och lämnat oss på parmiddagar, Skavlan-tittande, promenader med retro-barnvagnar och annat krafs som hör vuxenlivet till.
Det är inte ok. Nu tar vi över en sista(?) gång! Bjud in alla gamla Debaser-rävar du vet så kör vi en enda stor nostalgiorgie och kom och pimpla och dansa röven av er den 12:e december.
Anja♥Debaser!!!!!

Foto: FB

Housewives Lucia-Release-Fest på Morfar Ginko. Husfruarna firar sin första release och ställer till med big partaj i äkta hemmafrustil. I DN på stan står det bara att det är gratis, men jag vill ändå påpeka vad som står på ibjudan: Lördagen den 12e hålls releasefesten och tidigt på kvällen bjuds på överraskningar...
VIP lista gäller from kl 20 och för att säkra sin plats där kan man förhandsbeställa vinylen på [email protected].
Så, gott folk, se till nu att förhandsbeställa vinylen så att ni verkligen veeeeeerkligen garanteras plats där för känner jag hemmafrun rätt (och det gör jag) så blir det en natt att tala om. Men ok, det är fri entré, jag tycker bara att det är roligt med saker i begränsade upplagor, vilket gäller vinylen alltså.



Söndag:
Julmarknad på Beckmans kan vara en trevlig helgavslutning, dock hoppas jag verkligen att folk inte släpar med sig barnvaganarna. Det är trängsel, varmt, svettigt, se till för guds skull att hitta barnvakt och sluta irritera alla omkring er. Detta kan man läsa om julmarknaden: Till försäljning finns bland annat armband, halsband och klockor i bearbetat och förfinat spillmaterial, broscher och askar, ljusstakar som man själv kan bygga ihop till olika konstellationer, stickade sjalar, halsdukar och mössor i egendesignat och egenproducerat mönster, screentryckta affischer, modeillustrationer, herr- och damflugor i olika utföranden samt varianter på årskalendrar och unika bord tillverkade av gammalt skyltmaterial och utrivna trägolv som du dessutom själv bestämmer priset på med endast ditt samvete som vittne..... Utbudet är brett så även den mest kräsne bör det gå att hitta en julklapp till.

12-13 dec
Kl 11-17
Brahegatan 10 (T-bana Östermalmstorg)


Foto: Beckmans

Jag löste tristessproblemet genom att köpa tågbiljetter till Jönköping


Foto: flickr


Foto: balticdesign

Au revoir!

Jag är så fruktansvärt uttråkad

Efter flera dagar hemma i en light variant av magsjukan är jag redo att ge mig ut i världen igen. Men, vad ska man hitta på?

Foto:Ringo,have a banana


Foto: feaverishphotography.com


Don't Wanna Talk


Syster lycklig gör mig lycklig

Jag är kär. I en butik. Jag har hittat the place, the butiken, paradiset för alla som älskar plåtburkar, roliga bakformer, färgglada köksdukar och coola möbler. Syster Lycklig, butikernas butik, ligger på Tegnérgatan 12 i Stockholm men har också en webshop där det absolut mesta går att hitta.

Min besatthet med plåtburkar, i synnerhet prickiga och lantligt blommiga, fick sig näring nu och kommer garanterat att nå oanade proprtioner. Jag har redan mentalt möblerat om i köket som jag inte ens har i en lägenhet som inte ens existerar, men drömma kan man alltid göra.

Några favoriter som jag absolut måste ha:

Plåtburkar & doftljus




Tekopp, bricka och prickiga bakformar




Filmlycka!

En till av mina favoritböcker ska filmatiseras eller är egentligen redan under produktion. Den ska visst vara klar under 2010 såg jag nu på imdb och jag är så glad, så glad. Jag pratar alltså om "Never Let Me Go" av Kazuo Ishiguro. Och det näst bästa här är att självaste Charlotte Rampling är med i den! Underbart! Det enda som jag är lite besviken över är att Keira Knightley spelar Ruth, jag hade hellre sett Alexis Bledel eller Audrey Tautou, men man kan inte få allt.


Andra filmer som jag verkligen vill se är:
- The Danish girl, den sanna historien om Einar Wegener, den första personen som har genomgått ett könsbyte och efter det tagit namnet Lili Elbe.
- Life During Wartime, en ny film av Todd Solondz. Som vanligt är det svart humor med dysfunktionella familjer, rasfrågor och pedofili som står i centrum. Förväntningarna är skyhöga!
- Det vita bandet, om en protestantisk by i norra Tyskland 1913-1914. En fråga om kollektiv bestraffning, vems fel är det och vem är det som straffar?

Lövli!


Children of Satan

That's it! Jag ville inte vara negativ och jag tänkte inte klaga men nu går det inte längre. Jag har big issues med barn, ouppfostrade barn vill jag påpeka, och i synnerhet med deras föräldrar. Hur i helvete kan de tro att deras ungar har rätt till att bete sig precis hur som helst och VAD exakt ger de rätten att ta över världen bara för att de numera släpar på en barnvagn?! Inte mitt problem att de A)inte skyddade sig B)är frustrerade småbarnsföräldrar C)inte kan hantera sin avkomma och därmed skyller allt på alla andra. Jag skiter fullständigt i om de vill göra saker men inte har barnvakt, stanna hemma då. Hey, glädjen med att skaffa barn är just att man inte kan göra samma saker som innan. Get used to it!

Irritationsmoment nr 1
: Konstfacks julmarknad. Hur i helvete kan man ens komma på idén att ta med en stor jävla barnvagn in i sådan trängsel? Mitt humör sjönk avsevärt efter att en blåst mamma puttade mig med sin barnvagn tills jag vände mig om och blängde surt. Inte ens en ursäkt fick man men desto mer lera på byxorna. Man kunde knappt röra sig där inne och så är det ju vaaaaaaaaaaarje år! Man kan inte komma och säga "oj, jag hade inte väntat mig det här" för man vet precis hur det ser ut där. Krystar de ut sin hjärna tillsammans med ungen? Dock ska flera föräldrar ha cred för att de lämnade barnvagnen och bar på kidsen, men tyvärr var de inte många. En bekant till mig valde att gå dit med sin bebis tidigt på morgonen, just för att inte behöva trängas.

Irritationsmoment nr 2
: Sitta på tåg/buss med skrikiga ungar bakom/framför/bredvid en. På vägen hem från Konstfack satt en förbannat gapig unge framför mig och "lekte" med Spindelmannen. Lekte innebar alltså att skrika, tjoa, yla, hoppa, vifta med dockan och slå till min bok flera gånger. Föräldrarna tyckte att han var väldigt charmig tydligen, det tyckte inte jag. Jag var redan pissed så jag lade ner min bok och tittade på honom. Inte det minsta leende fick han och pappan fattade att det var illa nu och sa åt honom att sätta sig. Tack som fan! Vännen H råkade ut för kids from hell på en 2timmars tågresa och jag är imponerad över hennes tålamod. Och det hände inte bara en gång utan minst två. Jag fick ett sms som mest liknade ett rop på hjälp och jag frågade om det var barn nu igen. Svaret blev: "De förföljer mig! Jag som alltid älskat att åka tåg - föraktar det nu. Något som måste genomlidas. Och ja, det är barn! Som jag vill strypa."

Irritationsmoment nr 3: de enorma brösten som ska slängas fram överallt. På tåget, fiket, H&M, you name it. En gång fick jag sms från killen där han han beklagade sig över sin förstörda lunch. En mamma som slängde upp sitt bröst vid bordet bredvid - för ungen var ju hungrig. So what? Måste alla se det också? Kan man inte få äta sin lunch ifred utan att behöva föröljas av gigantiska, mjölkstinna bröst? Seriöst, bordsskick någon?! Så himla synd att jag inte har kvar det smset, han förklarade problemet i väldigt "fina" ordalag and I don't blame him. Sen så kan man lägga till såna fik som ockuperas av småbarnsföräldrar. Barnvagnar överallt så man knappt kommer förbi (har man barnvagn så gör man som man vill), diskussioner om blöjor och kräks (nej, man har inget bättre att prata om), ungar som springer runt och välter saker, trampar på ens grejer, snorar ner sofforna....blääääh!

Irritationsmomen nr 4: Cykelväg. Man försöker ta en uppiggande promenad som förvandlas till ren tävling om promenadfältet. Krig handlar ofta om territorium och tro mig nu, det här betyder krig. Tre mammor ska också ta en promenad. De skjuter gigantiska barnvagnar framför sig. Behöver jag säga att de går bredvid varanda och vägrar flytta på sig? Gaaaah!

Somebody, save me!!!!!!!!




Ibland känner man sig ynklig...

...så dagar som denna är det helt ok och att bädda ner sig, kolla på serier, läsa eller bara tänka.

Foto: weheartit.com

Dagens serie: Gilmore Girls, som jag älskade en gång i tiden. Och det var lika trevligt att kolla på den nu igen, har saknat Rory och hennes snygga stil, smarta repliker och Sylvia Plath-expertis. Vem skulle inte vilja vara (som) Rory?!





Red and white desire



Foto: Anna Wolf

Bob Hansson på Stadsbiblioteket ikväll

Bob Hansson samtalar med frilansskribenten Harald Hultqvist och berättar om sin själsfrände i Stadsbibliotekets magasin. Författaren som Bob Hansson valt som sin själsfrände dog 2001 och var Sveriges främste beatförfattare. Själv läste han gärna böcker av Henry Miller, Kafka, Kerouac och Rimbaud, och han avskydde det han med egna ord beskrev som "standardromanens långsamma lunkande och sega eftertänksamhet".

Plats: Stadsbiblioteket
Tid: 19.00



In memoriam


Anja hjärta Nurse Jackie


Maybe do some julbak?



Jag är på jakt efter nya recept och efter att ha googlat på allt från tårtor, bakelser, mjuka kakor, bakpulver, vaniljpulver, macaroons och saffran har jag hittat flera användbara bloggar, men just denna kommer jag garanterat att besöka flera gånger. I år ska jag alltså satsa på nya julkakor/bakelser och alla tips är välkomna, men den här kakan tror jag är en vinnare: saffranskaka, kolla här.

Och idag fick jag mail med denna bild och blev lite kär. För minst ett år sen berättade jag för en dåvarande arbetskamrat att jag ville ha en massa smålampor hemma och funderade t o m på att göra något med en ljusslinga, men gav upp till slut eftersom jag aldrig kunde bestämma mig för hur jag skulle sätta upp den. Idag kom detta helt oväntat och nu har suget kommit tillbaka. Nu ska en ljusslinga inhandlas!






Mrs. Murphy kan man inte säga nej till


Foto: Mrs.Murphy Illustration till Carmex Lip Balm

Här kan man hitta en mängd roliga julklappar och få inspiration som räcker året ut. Mrs Murphy har flyttat in hos Giarimi Design, vilket firas med extra bra priser. Giarimi Design erbjuder 50% på ordinarie sortiment och fina priser utlovas även hos Mrs Murphy.

Lördag 12/12 (11.00-16.00),
Måndag 14/12 (08.00-13.00)
Torsdag 17/12 (12.00-20.00)

Adress: Maria Prästgårdsgata 17 / T-bana: Mariatorget



Snart slut, välkommen tisdag.


Miljövecka: återanvändning is the shit

"Gör det själv" julklappstips

Fruktskål/lampa av vinylskivor

Vad du behöver är följande:
- vinylskiva
- en liten skål, tekopp eller liknande
- bakplåtspapper

Börja med att värma ugnen till ca 100 grader.

Lägg bakplåtspapper på en ugnplåt och ställ skålen/koppen vänd upp och ner på plåten.

Lägg vinylskivan på koppen och ställ den i ugnen ca 1 min (1 - 3 minuter).

Ta ut plåten och forma skivan snabbt medan den är mjuk och fortfarande står på koppen. Den blir snabbt hård igen och då är det bara att upprepa proceduren. Det går alltså mycket bra att ställa in den i ugnen flera gånger tills man har lyckats på till formen.

När den är klar kan man avända den antingen som en skål eller (om man vänder den upp och ner) en lampa, lika coolish det med. Om man nu inte är så pysselsugen så finns skålarna att köpa på bla Grandpa för ett par hundra.


Foto: http://inspirationsdesign.blogg.se

Måndag måndag, denna dag kan man inte lita på








Konstfacks julmarknad, dagens inköp


Brosch made by Vilda Kvist, konstnären bakom utställning Flesh på Högkvarteret




Två sjukt snygga vykort, glömde tyvärr fråga vad personen som har gjort de heter.

Jag längtar efter hallon


En söndag i december...

Dagens musik:
Fleetwod Mac
Janis Joplin
Grateful Dead
Love
The Who
Zager & Evans
Fairport Convention
The Mamas & The Papas
Buffalo Springfield
Band
The Animals
The International Submarine Band

Dagens läsning:
DN
Fritt förfall - Birgitta Stenberg

Dagens besök:
Konstfacks julmarknad med vännerna

Kvällsaktivitet:
The Bloom Brothers

Dagens plagg:
En minst 10 år gammal myströja från Nygårds Anna.

Dagens foto:

Foto: 1x.com/Anja

Au revoir!

Julgran, lussekatter, riktiga katter och blå klänningar.



Foto: flickr


Foto: Annie Leibovitz för Vogue


Ordfronts julmarknad

Böcker är de absolut bästa presenterna och nu lagom till jul kan man fynda julklappar från Ordfront och Galago,
t ex inbundna böcker från 50 kr (köp 3 betala för 2). "Dessutom bjuds det på kaffe, pepparkakor, julmys och kanske en och annan överraskning" står det på inbjudan. Ja tack!

12/12 kl 11-16.
Garaget, Bellmansgatan 30, Stockholm.
Cash only!


Boktips:
Francoise Sagan - Bonjour Tristesse


Herta Müller - Kungen bugar och dödar


Nick Cave - Bunny Munros död


Jeffrey Brown - Fumlig


Viktoria Myrén -I en familj finns inga fiender


Jane Austen & Seth Grahame-Smith - Stolthet och fördom och zombies



Friday I'm in love eller hur spendera en ledig fredag?


Man kan julpynta...


...dricka cintron/ingefärste...


Foto: weheartit.com
...skriva brev eller läsa en bok...


Foto: Tara Donne
...äta en god fruktsallad...


Foto: devianart.com/crystalwrists
...dansa loss i sovrummet...


...kolla på film...


...gå till Strand och se Fuck Buttons...


...leta upp diverse Christmas-låtar...


Morgonhumör


Foto: flickr

3 dec 2009: feeling


Foto: ffffound.com



http://www.fredrikjonasson.com





Helgens Below gästas av Scandinavian Press Room, lite dyrare, lite finare

I helgen är det märken som Finsk, Sass&Bide och Charlott Vasberg som gäller, men även enstaka plagg från bla Cosabella, Alexander McQueen och Victor och Rolf. OBS! Bara kontanter som gäller den här helgen.


See by Chloe


Cosabella


Storyboard av Malin Elgán



Idag fick jag inbjudan till vernissage på Moderna museet och jag tror att det kan bli riktigt intressant. Malin Elgán, koreograf och dramaturg, visar här en film om förarbetet med sin senaste föreställning Formen sa: gör (2007). Filmen består av klipp från olika spelfilmer och dokumentärer som hon använde som/till dansarna rörelser i sin föreställning, dvs de filmklippen fungerade som underlag för arbetet. Med detta ifrågasätts ju tanken om originalitet och den görs ju egentligen oväsentlig, vilket jag tycker låter väldigt intressant.

Moderna Museet
Vernissage tors den 10 december kl 18-20.
Filmen visas mellan 10-20 december varje hel timme från kl 11

Elias and The Wizzkids: "Ni får ta oss på allvar..."







"...för jag brukar skämta bort saker". Jättebra kväll, grymt bra spelning. Delvis har det givetvis med lokalen i sig att göra, närvaron är total. Jag föredrar alltid spelningar på små scener där bandet verkligen har kontakt med publiken, och det lyckades de med ikväll: både Högkvarteret och Elias and The Wizzkids. För att vara en gratiskväll så tycker jag att de gav väldigt mycket, även om de inte spelade så många låtar. Men, tillräckligt många för att man ska bli sugen på nästa skiva. Förra föll jag för direkt, pladask, kärlek vid första skivsnurret. Nej, nedladdningen, om jag ska vara ärlig. Men, den har i vilket fall spelats flitigt och jag blir alltid lika glad när jag hör den. Falunbandet är här för att stanna och jag håller koll på Spotify och nästa skivsläpp.

Mr. Happy socks åker rulltrappa



Idag på vägen hem stod en väldigt propert klädd kille framför mig. Sen tittade jag ner och såg att han hade en lila och en svart strumpa. Och jag blev skitglad. Vet inte ens varför, men jag blev det och han förtjänade en plats i bloggen.

En helt vanlig dag...


Foto: devianart.com

Elias and The Wizzkids, fest, livespelning och vernissage imorgon!!!!!!!



Högkvarteret, det tål att sägas igen. Jag vet, det blir mycket Högkvarteret, men det är place to be just nu! Imorgon blir det veckans partaj och det är fri entré!

Elias and the wizzkids ställer därefter till med fest och vernissage för sin nya skiva och de fabulösa bilderna på sig själva som också ska bli en kalender fulla av glänsande bilder på pojkarna i de mest maskulina poserna de kunde komma på. Det blir live, det blir fest och det blir friande natten lång. Eller till klockan tolv i alla fall.

Who killed Laura Palmer?



På lördag blir det Twin Peaks-kväll på Högkvarteret och jag tror att det är bäst att inte missa det.
KLÄDKOD a la Twin Peaks (Alla får vara Audrey/log lady som vill!)
VISNING av väl valda episoder med start kl 19.
CHERRY PIE och cup o' joe för de som är sugna finns i baren! (inte enbart, obs)

Erik Lönnberg- Tina Ringensson- Sanna Samuelsson spelar musik som är med i soundtracket eller eventuellt hade kunnat vara det! Vilket innebär mystik, 90-tal och ja ni vet, ugglor, skog, plastöverdrag över soffan och donuts.

Problemet är bara att det krockar med Klubb Springfield, men man kanske kan hinna med båda ställen? Börja med Högkvarteret och sedan förflytta sig mot Gamla Stan och skäggrocken.

RSS 2.0