Johnny Boy Eriksson på Wetterling Gallery

Kl 18.00 ikväll är det vernissage för Johnny Boy Eriksons utställning Devoured. Under sex veckor i sommar har han jobbat med sin installation och ikväll är det äntligen dags. Av infotexten att döma är det en riktigt intressant utställning:

Under sommaren har han under hela sex veckor byggd upp en installation som förvandlar galleriet till en sagovärld med monumentala skulpturer byggd av endast brun packtejp. ”Jag vill att besökaren fastnar vid mina verk och i mina installationer, därför känns tejp som ett naturligt val”, säger konstnären. Det centrala verket i utställningen är den namngivande installationen ”Devoured” som består av nio monumentala skulpturer. Uppradade längs väggarna för de tankarna till egyptiska stenskulpturer som är insvepta i ett täcke av tejprosor som verkar ta kontroll över figurerna.

Vi möter karaktärer som representerar olika stereotyper i samhället, från klassiska gestalter som kungen till dagens hiphopare. Med sina attribut symboliserar de skilda värderingar, livsstilar och miljöer som präglar den samhällsgrupp de tillhör. De är så pass upptagna av sina roller att de knappt är medvetna om att de håller på att förlora sina egna identiteter och att de så småningom försvinner i rosornas vägg. Installationen är rumstäckande och ger känslan av en grotta som drar in besökaren i sin sfär där han kan förlora sig i en drömvärld. Musiken bidrar till att man glömmer världen utanför och låter sig falla i konstens famn under en stund.


Kommentarer
Postat av: fifi

Vad mycket kul du verkar gå på hela tiden!Jag älskar prickigt och det blir bara mer och mer!

2011-08-18 @ 10:13:41
URL: http://fififantastic.blogspot.com
Postat av: E

Oj, skulpturer i tejp. Det låter intressant, ska kanske kika på det ikväll då.

2011-08-18 @ 12:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0