Deadline. 1 dag kvar.


Interpol 20110307Sjukt snygg video! Och Interpol kommer till Sverige i mars nästa år. De befinner sig tydligen på turné i Europa just nu och nästa år besöker de Stockholm, den 7 mars 2011 för att vara exakt. Jag har redan bestämt mig för att inte bry mig eftersom jag utgår från att det blir omöjligt att få tag på biljetterna. Besvikelsen är alltid lika stor när man försöker köpa och får besked att det är slutsålt, så denna gång tänker jag inte engagera mig i frågan. Men för den som vill ge det ett försök så släpps biljetterna kl 10.00 på fredag den 1 oktober. Lycka till då!

Monday monday, can't trust that day
Tame Impala: Half Full Glass of Wine


Butiktips: Papercut

Ems och jag var på en shoppingrunda igår som resulterade i ett antal fina fynd, men favoriten är ändå min nya bookbag från Penguin. Jag är tygkassejunkie av rang och denna nya älsklling är hjärtligt välkommen till familjen. Den finns i ett antal olika färger och med olika boktitlar på varje kasse. Givetvis valde jag Virgina Woolf "A Room Of One's Own", ingen större överraskning där antar jag.


Papercut är definitivt en av Stockholms bästa och snyggaste butiker. Letar man efter film, böcker eller tidningar är det definitivt place to be. Snygga tekoppar har de också. Jag kollade inte så noga men om de har Murakamis kopp så ska jag definitivt köpa den. Det hade varit rätt snyggt om det fanns en tygkasse med "Kafta on the Shore", men man kan inte få allt här i världen. Sedan så finns det en mängd olika soffbordsböcker, vilket jag alltid suktar efter. Man kan väl lätt säga att habegäret vaknar till liv så fort man kliver in i butiken. Och ett stort plus ska de få för att de spelade She & Him/Zooey Deschanel! Jag säger ju det, butiken har koll!


Vad: Papercut
Var: Krukmakargatan 3, Zinkensdamm

Diamonds are girls best friend? Don't think so!
Foto: weheartit, howtoshopvintage

Blåbärsklubben på Lingon

Imorgon är det premiär för Jönköpings nya klubb, Blåbärsklubben, med två liveband och garanterat grym musik. Killen hade pratat om det ett tag, om att starta en egen klubb, och nu är det äntligen dags. Jag måste säga att jag hade gjort mycket för att vara där imorgon, men det är bland annat en tenta som sätter stopp för de flesta nöjen under de närmaste dagarna.

Lingon är definitivt ett najsigt ställe att hänga på. Killen har spelat där med sitt band och så har jag varit någon annan gång också, alltid lika trevligt. Ägarna är definitivt ett plus! Hur som helst, det kan inte bli fel. Jag är helt säker på att det blir hur bra som helst, alla komponenter för en lyckad kväll finns där. För mer info kan man kolla dagens artikel i Jnytt och läsa om banden på Compute och Kontraband myspacesidor.

Några låtar som kommer att spelas under kvällen är bla:
 • Att The Indie Disco - The Divine Comedy
 • Young Adult Friction - The Pains Of Being Pure At Heart
 • Ask - The Smiths
 • We're So Cool - Au Pairs
Joina Blåbärsgruppen här!

Förfest? En skål blåbär, klubbens playlist och gott vin!


Ingen fredagskänsla alls


The Brunettes: If You Were Alien


Brand New Day
Dexter is back

En av bästa sakerna med hösten är definitivt alla tv-serier som börjar efter sommaruppehållet. Just denna vecka är det inte mindre än fyra stycken som kommer igång och jag kan knappt vänta på att se de första avsnitten. Ikväll är det premiär för Criminal Minds, som är en av mina absoluta favoriter när det kommer till kriminalserier. Jag började egentligen kolla på den när jag läste att en av systrarna från Virgin Suicides är med och fastnade direkt. Och jag erkänner att jag är svag för deckare i alla dess former. En annan serier i samma genre är Bones som har premiär imorgon. Åh vad jag har saknat Bones och Booth. Och Angela. Och Hodgins. Till helgen börjar även Dexter som jag egentligen hade tröttnat på, men som nu förmodligen blir galet spännande. Hur ska han klara den nya rollen som ensamstående förälder, kriminaltekniker och seriemördare? Can't wait! Samma dag börjar också Bored To Death, kanske en av de roligaste serierna jag följde i våras. Ted Danson alltså! Och som big fan av Wes Anderson väkomnar jag alltid Jason Schwartzman! Seriernas julafton!Det här blir en bra höst, I can feel it! Den enda serien som jag saknar är Nurse Jackie men även den är tillbaka lite längre, närmare bestämt i januari 2011. Så, repeat after me:

Onsdag - Criminal Minds
Torsdag - Bones
Lördag - Dexter och Bored To Death

Choklad, pommes, glass & Zygmunt Bauman

Jag älskar Zygmunt Bauman! Jag älskar hans pessimistiska inställning till globaliseringen i stort och hans kritik mot konsumismen. Dagens känsla av att aldrig vara nöjd med det man har är ett genomgående tema och jag är påtagligt medveten om det. Jag skulle kunna hylla honom mer än så, men det var inte det som var poängen här. Vad jag inte kan förstå är mitt eget beteende när det kommer till inlämningsuppgifter och tentor. I samma sekund som jag sätter mig framför datorn och börjar skriva så blir jag hungrig. Eller egentligen inte ens hungrig, snarare bara sugen. På allt, dock helst så onyttigt som möjligt. Idag har jag varvat choklad, glass och chips, men är fortfarande varken mätt eller nöjd. Det här om att konsumera för konsumerandets skull...

Sweet dreams
Foto: weheartit

Vårt (post)moderna samhälleÄr det bara jag som tycker att det här verkar vara sjukt läskigt? Men inget förvånar mig längre...

Brown girl in the ring TJA LA LA LA

Dagens statusrad:

Älska SVT:kulturnyheter som nyss gjorde svenska folket uppmärksamma på (och tog sig berättigad frihet att ta ställning) att ramsan tja la la la la (igår ex. trallad av SD) ursprungligen kommer från en jamaicansk barnvisa som heter "Brown girl in the ring".


Och ikväll visade Stockholm sitt missnöje!

Kl 17.30


kl 17.45


Kl 18.00


Kl 18.30


Kl 19.15


Kl 19.30

Rösta bort de blåa!

Politikerna fiskar efter våra röster och ger oss löften som vi alla vet att de inte kan hålla. Egentligen. Inte helt och hållet i alla fall, även om de skulle vilja det. Men, vad som än händer, om Sverige nu tar sitt förnuft till fånga, så kan det aldrig blir värre än så här. Vad jag menar nu är att även om man inte tycker att det finns något parti att rösta på så kan man i stället rösta bort det som man inte vill ha. Jag för min del tänker rösta bort den omänskliga synen på sjukskrivningar, bristen på empati och höjden av egoism som präglar dagens samhälle. Jag vill få bort löneskillnaderna och stoppa skatteminskningen. Jag vill inte att miljö/klimatfrågan återigen hamnar mellan stolarna och glöms bort. Jag vill definitivt inte ha kvar den märkliga ekvationen av allt fler sjuka men allt fler i arbete. Och sist men inte minst så vill jag inte rea ut skolor och förskolor.

Och varför man ska rösta på de rödgröna? Jag citerar en av mina vänners statusrad från Facebook:

Är du sjuk ska du ha sjukförsäkring, inte tvingas till socialbidrag. Asylsökande barn ska få skolutbildning och sjukvård utan att jagas av polis. Och A-kassan ska INTE kosta 450 spänn i månaden för låginkomstagare men bara 90 spänn för höginkomsttagare. Därför röstar man rödgrönt på söndag.


Jag har vunnit ko-strumpor!

Jag som aldrig brukar vinna annars fick just ett mail om att jag har vunnit ett par sjukt söta ko-strumpor. Det var Matilda som hade en liten tävling i sin blogg och utan att jag egentligen visste om det var jag med och tävlade. Man får tacka helt enkelt! Och en sak till: MUUUUU!


Snart flyttar Räven in


Foto: weheartit

I löv min toaster

Jag vet inte om jag någonsin tidigare har ätit så här mycket rostat bröd. Under de senaste dagarna har jag överträffat mig själv men jag ska också säga att brödrosten är just nu min värdefullaste ägodel. När man är sjuk är det här med matlagning inte så lockande. Det får gärna gå fort, vara tillräckligt gott och smutsa ner så lite disk som möjligt. Rostat bröd så klart! Man kan variera i en oändlighet och är lite godare än vanliga mackor. Men idag, efter sju dagar i det rostade brödets förlovade land, har jag börjat tröttna. Kan det betyda att jag håller på att bli frisk?

Fem på äventyr

Efter att ha googlat info till min inlämningsuppgift hittade jag en uppsats som handlar om barnprgram genom tiderna. Nostalgikänslan infann sig direkt, kanske extra mycket nu när jag är sjuk och ynklig. När jag var liten och förkyld var det lite mysigt att ligga hemma och kolla på barnprogram och äta apelsiner, i synnerhet på vintern när julgranen glittrade i bakgrunden. Och Fem på äventyr var ett av mina favoritprogram! I timmar kunde jag sitta och fantisera om äventyr och en hund precis som Timmy. Oh well, the good old days!


Lunch Beat Stockholm

Imorgon är det dags för Lunch Beat Stockholm. Det är höstens första tillfälle och vad är mer uppiggande nu i regnet är att dansa loss under lunchen? Vad det hela går ut på? Well, se själv:Gör så här:
 • Bli medlem i Lunch Beat-grupp på Facebook, där kommer det att finnas all info om kommande tillfällen.
 • OSA om du kommer att vara med eftersom de måste veta hur mycket mat de ska köpa. Alltid vegetarsikt och nu har de en deal med Vurma!
 • Det kostar 60 kr att vara med, vilket täcker lunch och djkostnaden.
 • Ta med en extra tröja eftersom det blir svettigt.
 • Kolla in deras hemsida för mer info.
 • Och sist men inte minst, prata aldrig jobb under Lunch Beat! Bara dansa och ät gott!
Vad: Lunch Beat
Var: Garage, Olofsgatan 9-11
När: 16 sep, kl 12.00-13.00

No name
Friendly Noise & liberala horor

Vi har haft en borgerlig regering de senaste fyra åren. Man har sålt ut allmännyttan, pissat på arbetslösa, sjuka och även invandrare när man ändå är i farten, tagit bort så många skatter som möjligt och artikulerat att ingen skatt kan bli för låg, instiftat RUT-avdraget och kallat det en feministisk insats, urholkat det fackliga stödet – kort sagt, monterat ner välfärden. Och av någon anledning visar opinions­siffror att en mängd människor där ute är beredda att ge borgarna fyra år till.

Läs hela artikeln här.

Cucumber

Jag big fan när det gäller gurka. Älskar den i maten: i salladen, på mackan eller bara att knapra gurkstavar. Den är också perfekt för trötta ögon men ännu bättre som ansiktsvatten. Idag produceras det kosmetiska preparat i överflöd. Går man in på exempelvis Åhlens så kan man bli ståendes där ett tag, det tar sådan tid att välja. Alla olika märken som riktar sig till alla olika hudtyper och som ska användas med andra olika cremen etc. Läser man på baksidan dock så är dessa produkter ofta fyllda med ämnen som få känner till och kan förklara deras funktion. Nu känner vi ju till parabener, det har blivit inne att undvika sådant, men hur mycket annat är precis lika farligt både för människan och miljön? Och sedan för att inte tala om produktionen. Så, för att göra något bra både för miljön och hyn har jag börjat använda gurka i stället för ansiktsvatten och jag måste säga att det är bättre än vilket annat ansiktsvatten som helst!

Nu är det dock så att jag fortfarande använder Dermalogicas ansiktstvätt och creme men jag skulle gärna minska på den fronten också. Vad kan man använda som ansiktstvätt? 100% naturligt och 100% nyttigt.


Foto: weheartit

Herrejesus, killen är en idiot! Jimmie Åkesson & genuskunskap, komik på hög nivå!


Baudrillard, du är inte lätt att förstå

Dessa postmodernister! Återigen är Baudrillard på tapeten och denna gång har jag gett fan på att förstå honom. Hans texter är, i sin provokation, oerhört intressanta men definitivt inte enkla. Precis när jag tror att jag har förstått det hela så läser jag nästa mening och allt rasar som ett korthus. Allt jag tror att jag vet är att verkligheten inte existerar längre. Verkligheten as we know it är egentligen simulerad, representerad av media men som inte representerar något annat än sig själv. Allt har egentligen upplösts och det som är kvar är ett slags hyperverklighet: simulerade tecken utan koppling till någon verklighet.


Åh dessa problem

På lördag ska jag på bröllop i Jönköping och det verkar bli ett projekt. Å ena sidan kan det vara så att alla kosmiska krafter tycker att jag ska stanna hemma och fortsätter därför att jävlas med mig eller så är det just meningen att det ska vara lite krångel och att jag ska kämpa mig igenom snöstormen, ökensanden och meteorregnet. Varför ska man göra det enkelt när man kan göra det svårt?

För det första så ska jag åka buss i fyra timmar, något som jag inte har gjort på tolv år. Jag blir åksjuk och är inget fan av bussar, men eftersom SJ tyckte att jag punga ut 600 kr för en enkel resa blev jag tvungen att köpa en bussbiljett. Redan där börjar prövningen.

Om jag blir tvungen att ta ett åksjukepiller så vet jag inte hur det ska funka eftersom de innehåller laktos och man kan säga att jag lite överkänslig.

Om jag ändå klarar mig på den fronten så har jag hostan from hell som kan sätta in en extra attack. Finns det något värre än att sitta bland en massa folk och inte kunna sluta hosta? En gång åkte jag från Malmö till Stockholm och hostade mer eller mindre under hela resan. Jag är rätt säker på att folk omkring mig ville slänga ut mig, vilket jag har full förståelse för.

Eftersom jag har seminarium på fredag så har jag en mängd litteratur att gå igenom. Utöver det ska jag hitta passande kläder, köpa det som saknas och hinna packa. Det hade varit mycket enklare om min garderob hade sett ut så här:

Inlämningsuppgift 2


Foto: tumblr

Patti Smith: People Have The Power


Klädprovardag


Foto: flickr
 • spara hemma
 • ge bort
 • flytta till förrådet
Det enda problemet här är att det som ska ges bort alltid hamnar i förrådet och det som ska till förrådet blir oftast kvar och trängs i garderoben.

Redhead dreams

Vackert! Jag lider av kronisk avundsjuka på alla som passar i de röda tonerna.

Foto: weheartit

Karen Elson: Pretty Babies


Pulling Rabbits Out Of A Hat

Foto: weheartit

Hur ska man ha tid att vara sjuk?Foto: weheartit

Så mycket att göra och så lite tid. Jag börjar inse att den här terminen blir tuff, men det som jag har väntat på är äntligen klart: jag har fått praktik på Stockholms stadsmuseum!!! Under den här terminen ska vi alltså ha praktik i fem veckor och med tanke på min inriktning och intresse kändes det som ett rätt val...även om jag anade att det blir en viss konkurrens om platserna. But I did it! Yeeey!

Drunknar i jobb, plugg, snytpapper...


Foto: weheartit

Årets vallåt!


Vitlök is my friend

Jag försöker vinna över förkylningen genom att överdosera vitlök. Vitlöksrostat bröd, vitlökspasta samt champinjoner med persilja och vitlök. Jag utgår från att det luktar lagom trevligt här, men jag ska ändå inte lämna lägenheten förrän på fredag.


Och så här i förkylningstider har jag två finfina vitlökstips i Stockholm:

 • Bröderna Olsson
Jag har inte varit där på säkert två-tre år och just idag hade det varit mer än passande. Nu vet jag inte om de fortfarande har samma meny som då, tål att kollas upp, men deras vitlöksräkor & avocado är galet gott och jag har ett svagt minne av att jag åt löjligt goda scampi där en gång. Jag blev själv förvånad över det eftersom jag trodde att maten skulle vara ungefär som inredningen. Jag hade dock fel, men mitt tips är ändå att gå dit rätt tidigt innan de röjiga kvällsbesökarna tar över. Jag må vara en anhängare av långt hår och skägg, men just där kan det vara lite to much, även om det med jämna mellanrum verkar dyka upp rätt kul folk där. Gardera dig inför höstens virusattacker och planera besöket här. PS Jag vågade aldrig testa vitlöksglassen!

Foto: fotosidan

 • Mamas & Tapas
Vi var ett par stycket där och käkade nu i somras. Fantastiskt gott som vanligt och väldigt, väldigt mycket vitlök. Det är inte så farligt dyrt heller, det blir ungefär som en vanlig middag. Tapasrätterna kostar 47 kr/st och det räcker faktiskt med tre eller fyra, men när man sitter där och börjar känna dofterna är det svårt att behärska sig. Tyvärr är det dock ett litet ställe och de har två sittningar så det är lätt att bli lite stressad. Jag för min del skulle heller sitta och mumsa på de smårätterna i några timmar i alla fall...Kolla in menyn här.

Foto: Gastrogate
Fashion på Fotografiska

Den 24 september öppnar Fotografiska sin andra stora utställning och denna gång i modets tecken. Utställningen Fashion visar över 250 modefoton, tagna av fler än 50 fotografer och tidsmässigt täcker den de senaste 90 åren. Några av de stora namnen är Richard Avedon, Irving Penn och Man Ray plus många fler. Men det som är ännu mer spännande är att man även får en bild av den kvinnliga och sexuella frigörelsen, för mycket har ju hänt under de här åren. Modevärlden har en förmåga att tänja på gränserna och även om jag ogillar de stereotypa trenderna (vilket jag i och för sig inte kan kalla för mode) så har den ändå visat en annan bild än den som anses vara den tillåtna.

 • Richard Avedon
 • Irving Penn • Man Ray

Skabbräven har smittat mig!

Ouh! Det är tjockt i halsen, huvudvärk, svider i ögonen och frossa med jämna mellanrum. Lägg till min danska bok som ska läsas klart till imorgon så är livet underbart. Räven, jag så ge igen!


Foto: weheartit

Dirty Projectors + Björk

Dirty Projectors har jag gillat från första stunden, men vårt förhållande har gått upp och ner lite. För något år sedan spelade jag sönder Thirsty and Miserable men behövde sedan ta en paus. Men sedan kom deras nya album, Bitte Orca, ut och jag fastnade igen. Cannibal Resource är exempelvis en helt fantastisk låt!

Björk å andra sidan har jag aldrig fastnat för. Jag älskar henne som konstnär, modeikon, skådespelare och aktivist men hennes musik har jag alltid haft svårt för. Problemet har alltid legat i att jag har haft svårt att ta till mig den, hur mycket jag än försökte. Men Björk fortsätter ändå att imponera och nu senast i samarbetet med Dirty Projectors, vilket känns mer än intressant:

Mount Wittenberg Orca


Tidigare i år släppte de Mount Wittenberg Orca där överskottet går till att skydda marina platser i världen. Som en gammal Greenpeace:are och trogen miljöpartist känns det lite extra eftersom just marina reservat (tillsammans med gmo-mat) var en av mina hjärtefrågor.

Låtarna på "Mount Wittenberg Orca" är inspelade i Dirty Projecters hemkvarter i New York och var från början specialskrivna för en välgörenhetskonsert som hölls i det stora äpplet förra året. David Longstreth i Dirty Projecters har tidigare sagt till Stereogum att alla intäkter från "Mount Wittenberg Orca" kommer att gå till projekt som jobbar med att skapa internationellla marina skyddsområden. (Gaffa)

Dimma över Stockholm idag


C'est pas moi, je le jure!

Jag misstänker att denna film blir en av mina kommande favoriter. Jag läste om den på Finpop (för övrigt en mycket bra blogg) och efter den finfina recensionen blev jag riktigt sugen på att kolla upp den.


Tea please!

Det bästa med hösten är att man kan ligga hemma, dricka te och läsa utan att känna den här stressen att man går miste om solen och sommarvärmen. Det är fullt tilltåtet att tacka nej till en partykväll också och ingen höjer ens på ögonbrynen, vilket händer på sommaren om man mot all förmodan inte vill sitta på en uteservering och dricka rosé. And I love it! Men det finns också en mängd trevliga aktiviteter för den som vill bege sig ut i den stora staden, ta en promenad och bli lite frusen. Vad passar då bättre än en kopp gott te? Om man befinner sig i Stockholm så ska man inte missa de här två ställen:

 • Classic Tea Room
Hit måste man bara gå! Jag föll pladask för det här stället i samma sekund som jag såg deras meny och de sötaste tekannorna. Vad sägs om exempelvis Classic Afternoon Tea med valfri kanna te/kaffe, tre sorters smörgåssnittar, två scones med tillbehör och tre småkakor för 189 kr? Eller en kanna te + valfri tårtbit, paj eller kaka för 75 kr? Det finns hur mycket som helst att välja på och ska man äta mat så är lunchen ett tips. Lite billigare men precis lika gott och fräscht. Ta en höstpromenad på Djurgården och avsluta dagen med nybakade scones. Lövli! Mer info finns här. • Vetekatten
Vetekatten är place to be efter en arbetsam och ansträngande shoppingtur. Eller om man bara vill sitta och läsa sin kurslitteratur samtidigt som man avnjuter en kopp gott te. Förra året var det ett ställe som jag ofta gick till direkt efter min föreläsning. Även här får man en kanna te och bakelserna är löjligt goda. Likaså deras nybakade surdegsbröd. Den enda nackdelen är väl att det oftast är fullt, antagligen just för att det ligger på Kungsgatan och många slinker in för en paus från hetsen på gatorna. Vetekatten har också en egen liten chokladfabrik precis under butiken och pralinerna är löjligt goda. Så, missa inte! Allt om Vetekatten finns på denna sida.


Valfri kanna te/kaffe, tre sorters smörgåssnittar, två scones med de klassiska tillbehören clotted cream, lemon curd och strawberry jam samt tre småkakor


Lover, You Should've Come OverRamlösa och samlag

Ok, hur ska man uttala Ramlösa? För tillfället är det just deras produkter jag jobbar med och man tycker att det vore vettigt att kunna uttala det rätt också. En del säger Raaamlösa (jag till exempel) och andra säger Ramlösa...med ett kort "a" ungefär som i samlag. Så, vilket är rätt? Jag har en känsla av att det ska vara kort a men ingen idé att försöka ändra sitt uttal innan jag vet säkert. Eftersom jag knappt vågar pratar med chefen nu innan jag vet hur jag ska uttala det så hänger mitt sociala liv på jobbet i en skör tråd. Jag får vara min vana trogen och undvika att hamna i diskussioner som handlar om det berörda ämnet. Det är jag däremot väldigt bra på! Förra sommaren undvek jag en av bossarna i flera veckor eftersom jag vägrade erkänna att jag inte fixar min del av jobbet. Tycker att det var ett rätt smart drag, jag hann ju klura ut lösningen medan jag gömde mig på toan. Och ja, det var lätt värt alla mardrömmar.


Foto: carlsberg

Coco feat RobynI know, jag har sagt så många gånger att jag inte gillar Robyn och det håller jag fast vid. Både på WOW och Popaganda struntade jag i hennes spelning utan att ens fundera på om det var något att se eller inte. Jag har väldigt svårt för vissa barsliga röster, hon kan låta som tjejerna på en skolgård, men här blir det faktiskt råare och vuxnare. Även om Coco är bara 20 år så tycker jag att hennes röst låter mognare än Robyns, vilket i sig blir en finfin kontrast. Och videon älskar jag!

Paus

Jag gör nu en liten paus i bloggandet och njuter av Göteborg ett par dagar nu. Och om två veckor blir det Jönköping igen och på schemat denna gång står (hör och häpna) ett bröllop. Man kan väl säga att spårvagnen symboliserar både det ena och det andra. Au revoir!


Foto: weheartit

RSS 2.0