En sak är säker...

hösten gör mig på bra humör! Vintern också för den delen, men just denna mysighetkänsla uppstår bara på hösten. Ems och jag satt ute och huttrade ett tag ikväll och höstkänslan var påtaglig. Helt plötsligt ville jag göra tusen saker och längtade till tusen nöjen. I helgen ska jag ägna mig åt film, städning och origamivikning. Sen ska jag planera inköp av nya höstiga, mörka, tunga gardiner. Och jag ska hinna läsa också. Allt detta på en helg men jag känner nu att energin återvänder. Nä, jag har aldrig varit och kommer aldrig att bli en 100%-ig sommartjej. Och inte bara det, jag är också trevligare på hösten!


Foto: flickr

Lasse i parken: Tantpop

Vi tanterna, Ems och jag, ska bege oss till Lasse i parken efter jobbet. Ikväll bjuds på tantpop med bl a Annah Björk (Bon Magazine) och en livespelning med Peter Morén (även om han inte är en tant). Egentligen är det inte så viktigt med sådant just där, Lasse i parken är mest trevligt för ställets skull. Att det sedan är en rolig klubb på g är ju alltid ett plus, men defintivt inget måste. Jag hade gått dit i vilket fall. Hoppas vädret håller i sig, även om molnen glider förbi med jämna mellanrum.

Foto: alltomstockholm

Mer info finns här!


Just ja...

Här kommer min hyllning till de kommande veckorna. Nästa vecka ska jag se Tindersticks på OFF Festival i Polen och veckan därpå ska jag fira Peanuts. Underbart!


Being Joe Cool - Nordic Light

När jag var liten älskade jag Snoopy/Snobben/Peanuts. Jag kommer fortfarande ihåg ett par av filmerna, till exempel när de ska fira nyår och Charlie Brown försöker läsa sin bok eller när hela gänget åker till Paris. Men mina absoluta favoriter har alltid varit Snobben och hans lilla gula fågel. Fast Snobbens alter ego Joe Cool var ändå snäppet häftigare.

Nu i oktober fyller Snobben sextio år och var kan man fira honom bättre än på Nordic Light! Under perioden    11 augusti - 31 oktober anordnas designprojektet Being Joe Cool, en produktion av de miljövänliga och nytänkande Rekostylisterna (Style at Stockholm, Svenska Moderådet mfl är några av deras kunder). I hotellfoajén får man titta in i Snobbens koja och på våning 7 kommer det att finnas en snapshot-installation med scener från Snobbens liv.

 

Det som jag är mest nyfiken på är de små Joe Cool-figuriner som för tillfället är helvita, men ska smyckas ut av utvalda svenska artister och designers. Sedan kommer de att auktioneras ut till förmån för Friends och deras antimobbning arbete. Så här ser de ut än så länge:


Mer info finns på Nordic Light hemsida eller i deras Facebookgrupp Being Joe Cool - Snobben i Stockholm.

 

 
På tal om sushi

Är det inte konstigt det här med antalet bitar? En liten sushi på 9 bitar är ju ingenting, jag blir hungrig en timme senare. En mellan sushi är ändå mer ok men 11 bitar är egentligen inte så mycket heller. Men, när man köper en familje sushi så får man 30 bitar! Är inte det rätt galet? Ok, nu kollar jag på det stället som ligger vid mitt jobb, Ugi's Sushi, så det kan ju vara annorlunda på andra ställen, men 30 bitar till en familj?! Säg att familjen består av fyra personer, då betyder det ju att de får 7,5 sk var, vilket är mindre än vad man får i en liten sushi. För två, kanske tre personer, är det dock helt ok, jag måste ändå kolla hur det ser ut på andra ställen. Hm.

Arbetsmoral: noll


Foto: tumblr


Gun-Britt Sundström

"Å jag är säker på att det finns olyckligare äktenskap än vårt, i varje fall enformigare. Tvärtomprincipen leder ju nämligen också till att varje gång han vänder sig ifrån mig, upptäcker jag att det är honom jag vill ha. Är jag attraktivare på ryggen? frågar han bittert. Men det är bara hans klängande på mig som jag inte kan uppskatta. När han älskar mig med en sådan där självutplånande, självförtärande kärlek, blir det ju inget kvar av honom åt mig att vara kär i. Allt som behövs är lite likgiltighet, lite eldande likgiltighet."


Foto: tumblr

Jag ska just börja läsa en annan av Gun-Britt Sundströms böcker, nämligen För Lydia. Den köpte jag för två veckor sedan på Modernistas utförsäljning och äntligen står den på tur. Jag har även köpt Bitar av mig själv, men den får vänta ett litet tag till. Nu kom jag att tänka på Maken, en bok som slog mig med häpnad. Det var knappt så jag kunde tro att det fanns en bok som förklarade allt jag känner men inte alltid kan sätta ord på. Den kändes så jag helt enkelt. Att vara som Martina är inte alltid något att vara stolt över utan förbehåll, men det är skönt att känna igen så mycket av en själv i någon annan. Jag har läst den ett par gånger nu och jag vet att jag kommer att läsa den igen. Och igen. Och igen. Och även om bokens egentliga tema är Martinas och Gustavs förhållande så handlar den också mycket om hennes relation till litteratur och filosofi. Eller ja, litteratur är egentligen hennes enda, omvälvande, trogna, monogama förhållande.


SL Studentkort

Hittills har SL varit rätt kassa när det gäller studenterbjudanden. Man har kunnat köpa ett terminskort för reducerat pris, men det är aldrig kul att punga ut 2000 kr vid ett och samma tillfälle. Som student har man inte alltid en större klumpsumma som man bara kan bli av med utan att det känns i plånboken. Men, nu verkar de ha tänkt till. Från och med höstterminen 2010 kan man köpa både 30-och 90-dagars kort för studentpris.

30 dagar - 490 kr
90 dagar - 1350 kr

Studentbiljetten kan användas av dig som studerar minst 75 procent vid universitet, högskola eller annan studiemedelsberättigad utbildning. Du måste kunna visa giltig legitimation och studentlegitimation när du använder studentbiljetten.


Chloe, Chloe

True Blood alltså...

Såg just det senaste avsnittet och jag är mållös...och lite lätt äcklad. Holy mother of fuck vad det här spårar ur. Kvällens avsnitt alltså, jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag längtar till nästa vecka. Alan Balls hjärna är lika fantastisk och läskig som John Ajvide Lindqvists - de skrämmer mig!


Lick the knife, lick it!

Idag hade jag äran att njuta av en okänd mans dåliga bordsskick. Det var dags att köpa thaimat och medan jag väntade roade jag mig med att titta på folk som satt och åt. Rätt vad det var fastnade jag vid en man som slickade kniven. Upprepade gånger!

När jag var en sån där prövande tonåring testade jag samma grej. En del av mina klasskamrater gjorde så i matsalen och på något sätt såg det så gott ut. Lite som att maten är så god att man måste slicka kniven också. Och lite rebelliskt också för så gör man ju inte. Jag testade det hela lite försiktigt och när jag väl hade vant mig vid det introducerade jag mitt nya beteende även hemma. Man kan lugnt säga att hakorna åkte ned i golvet och en och annan fråga ställdes där och då. Jag kommer inte alls ihåg hur det hela slutade och när det avtog, förmodligen när jag lärde mig att rapa högt! Och gudarna ska veta att jag är bra på det!

Men, rapar gör jag ju hemma. Vill jag slicka kniven så gör jag det hemma. Poängen är att det är jävligt otrevligt att göra det bland folk. Jag kommer ihåg en kille som lämnade sin dejt efter att hon slickat den förbannade kniven om och om igen. Och han idag, herregud, inte bara att han mulade maten som en bulldozer och slickade kniven, han rapade också!

Men ja, så är det kanske när man handlar på kvarterskrogar.

Pannkakor med frukt och vaniljglass

I flera dagar har jag suktat efter pannkakor. På vägen hem från Malmö i söndags googlade jag till och med pannkaksbilder, så illa är det. Jag fick en mängd nya idéer och jag är ärligt förvånad över att jag aldrig har tänkt på att blanda kakao i smeten eller att man kan använda karamellfärgen och göra pannkakorna färglada och roliga. Igår var jag alldeles för trött för att pyssla med det, men idag ska det ske! Och detta pannkakssug! För en stund sen slog det mig! Jag vet vem som är boven i dramat!!! Räven!!!!!! Givetvis är det Räven, vem annars?! Hon dejtar loss på något som heter Happypancake och varje gång hon nämner det så gör jag som en av Pavlovs hundar - dreglar! Aldrig att jag trodde att en dejtingsida skulle ha sådan effekt på mig!


Vänner och flickvänner

Killen har en ex-dejt som jag verkligen gillar. Efter att han berättat att hon skulle köpa/har köpt eller vill köpa "mitt" kylskåp kände jag mig tvungen att använda mig av min trogna vän: Facebook. Jag har sett ett antal bilder på henne tidigare och varje gång fick jag samma känsla. Hon och jag borde bli vänner! Och nu har jag klickat runt i hennes album och den tjejens lägenhet är precis exakt på pricken som min stora dröm. Avundsjukan blandades med ha-begäret och därtill lite galenskap. Jag svor lite tyst åt killen som inte är ihop med henne, men nej just det det är ju mig han är ihop med. Men monogamin är 90-tal. Vi skulle kunna bo i hennes fina lägenhet och jag skulle kunna låna hennes grejer, inget konstigt med det, eller? Bulliga kylskåp! Bulliga, turkosa kylskåp säger jag bara.

(OBS! Jag sov bara 4 timmar i natt, efter 6 timmar på tåget, man ska inte ta mig på alltför stort allvar idag. Och så har jag överdoserat choklad.)


Foto: studded hearts

Något som Stockholm saknar

Det som Stockholm saknar och som finns i Göteborg är Super Sushi. Idag har jag ett extremt sushisug, skulle nästan kunna döda för en mellan men jag blir alltid hungrig så snabbt. Vet inte om det är så ekonomiskt att handla den till lunch eftersom det brukar sluta med att jag måste köpa en macka redan kl 15 igen. Men med Super Sushi försvinner det problemet. Deras sushi är både billigare och överlägset större än någon annan sushi som jag har testat, och jag har testat många nu. Bitarna där är enorma! Och väldigt goda. Enda nackdelen är väl lokalen som å sin sida är minimal, men man kan inte få allt här i världen. Med andra ord borde jag besöka Göteborg inom en snar framtid. Och be till gudarna att de öppnar i Stockholm också! 


Who are you?

Jag var just inne på Bloggportalen och återigen fastnade jag med de olika bloggpresentationerna och hur lika de egentligen är. Och det känns som att många så desperat vill att deras liv ska vara annorlunda. Eller att de själva ska vara någon annan. Gång på gång dyker det upp meningar om hur just denna blogg ska vara så galen, så rolig, så händelserik. Det är inte ovanligt att den beskrivs som "mitt galna liv som ni ska få ta del av". Men allvarligt talat, hur kan det vara så många som har så galna liv? Går man in på någon av de bloggarna blir man uttråkad efter två sekunder, bilder på kläder och mat är inget som i mina ögon klassas som särsklit galet, snarare tvärtom. Var är all denna galenskap som så tydligt utlovas? Nä, trodde väl det. Så, vad är man då ute efter? Ett hopp på ett galet liv, en låtsasblogg med låtsasliv som Blondinbella med syfte att dra till sig fler läsare eller tror man på fullt allvar att man lever ett så galet liv att det är så man ska marknadsföra sin blogg?

Jag har en känsla av att många upprepar sina egenskaper för att på så sätt bli denna person som de så gärna vill vara. Sjävuppfyllande profetia kanske, har man sagt det tillräckligt många gånger så blir man cool, häftig, spontan, stark, självständig och allt det där som verkar vara viktigt för så många bloggare. Och behöver man verkligen säga så många gånger hur man är? Är man säker på den person man är så behöver det inte sägas, det framgår tydligt i det som skrivs.  


Foto: tumblr

Skål och välkomna

Med familjen utspridd i södra Sverige och killen i Jönköping blir det en del resor under året. Och det är sällan som man inte träffar på ett och annat original. På senare tiden har de dock lyst med sin frånvaro, men det verkar som att det blir ett rejält återfall under denna resa. Jag är på väg hem till Stockholm och har välsignats med ett märkligt par precis framför mig. Jag ser det som en gåva: bloggmaterial och underhållning i ett.

Så fort jag satte mig insåg jag att de två inte riktigt är som alla andra. Man kan inte alltid sätta fingret på det, egentligen ingenting som jag kunde se förutom deras ostyriga hår, men något var det. Sen satte det igång. De började lassa fram all mat de har med sig och då menar jag inte färdiga mackor och lite dricka utan rubbet, inklusive ett stot paket hårdost och diverse pålägg, ett smörpaket, bröd and you name it. Osthyvel i väskan. När de hade ätit klart korkade de upp en flaska rött. Undrar hur denna resa slutar...


Foto:weheartit

Underbara höst

Idag vaknade jag i ett höstigt Skåne. Grått, blåsigt och alldeles underbart! Förvisso uppskattar jag sommaren, värmen och ljuset, men hösten har en speciell plats i mitt hjärta. När jag tänker på hösten så längtar jag efter stora, mjuka koftor, halsdukar och vantar. Att ta en höstpromenad är bland det absolut bästa som finns: man kommer hem lite frusen, dricker en kopp te och njuter av mörkret, tända ljus och värmen inne i lägenheten. Ute doftar det alltid extra gott på hösten, till och med röken från nytända brasor ger en bra känsla i magen. Sedan vill man bjuda sina vänner på en höstmiddag som inkluderar varm soppa, ugnsbakad pumpa och rotfrukter. Skynda sig hem efter jobbet och lägga sig i soffan med en nyinköpt bok. Kreativiteten brukar också ta fäste på hösten, så mycket man vill göra och alla idéer som under resten av året är mer eller mindre som bortblåsta. Underbara höst!


Foto: weheartit

Murder she said

På sommaren brukar jag tycka att det ytterst passande med skräck och deckare i alla dess former. Allt går ner; allt från småtöntiga mordhistorier till vampyrer och zombies. På jobbet har vi en bokhylla som vi får ta och låna böcker från och jag kom hem med Sommardöden av Mons Kallentoft. I korta drag handlar den om en olidlig värme i Linköping (som sagt, värme och mord går hand i hand), våldtagna och mördade unga tjejer, lite lesbiska i stället för zombies, en och annan invandrare med skev kvinnosyn i stället för blodtörstiga vampyrer, en kriminalinspektör med diverse problem från det förflutna and so on. Inget så där jättenytt och hett, men jag slukar det med hull och hår.

Foto: Juha Helminen

Jag sitter på tåget ner till Malmö och ska vara tillbaka i Stockholm på söndag. Tyvärr är jag framme rätt sent och medan jag satt försjunken i min bok nyss dök en tanke upp: hur ska jag ta mig hem oskadd med tanke på alla dessa mord? Åka taxi känns säkrast... Det tog mig några sekunder att komma på att sommardöden är i boken, inte i Stockholm. Vad jag vet. Egentligen borde jag sluta läsa och kolla på filmer/serier med detta tema. Jag var helt säker på att det fanns en mördare i skogen nu för en kväll sen, att en hund skulle förvandlas till en varulv och att min granne hade blivit mördad. Underbara sommar!

Pride goes art

I år startar Pride Art och Sjöhistoriska museet kommer att fyllas med utställningar, workshops och performance. Tema: makt! De satsar också på nya, oetablerade konstnärer, vilket känns väldigt roligt.

På Sjöhistoriska kommer även designkollektivet Fuldesign håller till i kaféet och visa broderiutställningar samt anordna fulmonsterworkshopar och utforska vad som är god smak och vem som beställer det. Man kommer att kunna baka maktkakor med ingredienser som maktmänniskor ha donerat, och på Kulturhuset visas utställningen ”Kärleken är röd” som handlar om alternativa familjebildningar och undersöker begreppet kärnfamilj.

Och på tal om Fuldesign, den är jävligt snygg och cool! På deras hemsida kan man spendera timmar och inspirationen flödar, till och med vi fantasilösa kan komma på ett och annat. Och, det viktigaste, de har snygga tygkassar. Så, det är bara att besöka deras hemsida här eller gå förbi Sjöhistoriska under Prideveckan.  

Seriöst!

Inte bara det faktum att jag "njuter" av solen genom ett stängt fönster, jag gör det också all alone! Jag sitter på kontoret helt själv!!! Förvisso inte på hela våningen, men hela min avdelning är på semester. Och inte nog med det, jag fick ett samtal som egentligen skulle ha gått till någon av semesterfirarna och givetvis hade jag inte den blekaste aning om vad personen i fråga ville. Just den biten kunde jag lite för ett år sedan, men mycket har hänt sedan dess. Och han trodde inte på mig när jag att det är bara jag här. Kompetens noll!Jesus, ingen vill ha en slacker!

Måste säga att jag är väldigt road av alla protester mot den kommande animerade komediserien om Jesus. Den är gjord av två svenskar, har precis blivit köpt av Comedy Central OCH HAR REDAN orsakat en storm bland kristna i USA. Comedy Central har fått över 5000 mail från kristna som vill skicka folk (serieskaparna, CC etc) till helvetet och allt det där, same old, same old. Jeeeeesus säger jag bara!

I vilket fall så handlar serien om att Jesus återvänder till jorden efter att ha levt ett slackerliv uppe i himlen. Nu ska han bevisa för sin pappa att han visst är mogen och redo att ta över den stora rollen som den allsmäktige. Tycker att det låter rätt kul måste jag erkänna och om inte annat väldigt mänsklig. Som sagt, människan skapades som guds avbild har jag hört, dags för guden att visa sin mänskliga sida då."Will you be my vampirebride?"

"What?"


På tal om festivalen

Biljetten kom idag!!! Väntade i brevlådan när jag kom hem. Sweet!

OFF Festival

I augusti bär det av till Polen och OFF festivalen and I can't wait!


Med tanke på vår höga ålder (just det) känner vi inte riktigt att tält är ett alternativ längre utan satsar på komfort i stil med flerstjärnigt hotell. Jag har i alla fall gjort mitt i lera och gegga, frusit och svettats i tälten, traskat runt i regstövlar och tre tjocktröjor och luktat skunk på tåget hem från festivalen. Förvisso kan regnstövlarna vara nödvändiga och jag älskar mina, men det är en helt annan känsla när man kan gå tillbaka till hotellet och ta en dusch, sova i en mjuk säng och vakna utvilad utan att någon har snubblat över tältet, snarkat eller gjort några högljudda barnförbjudna saker, kissat, kräkts and so on. You get the picture.

Polen, here I come!!!

Hermans

I fredags var Räven, Ems och jag på Hermans och tusan vad gott det var. Av någon anledning fyller man tallrikarna till brädden och det inte bara en gång utan minst två. Buffén var som vanligt, väldigt god, men höjdpunkten för min del var grillen. Så sjukt gott med grillade majskolvar, auberginer, champinjoner, tofu med mera. En nackdel är dock att de har höjt priset ganska så rejält. Numera kostar en buffé 200 kr och det känns lite väl saftigt. Visst är det god mat med inget speciellt egentligen. Ingen bordsservering. Inte mycket som motsvarar denna summa. Missförstå mig rätt här: jag lägger gärna några hundralappar på en god middag, jag har inga problem att betala för servicen och maten, men då ska det också vara på den nivå. Att grilla grönsaker är ingen konst, sådant kan jag ju göra själv. Men visst, stället i sig är underbart. Uteserveringen är mysig och utsikten underbar. Nu blir det kanske inte lika många besök som förra sommaren, men ja, när man väl gör det så får man passa på och njuta till max.


Lazy Sunday


För att uttrycka det enkelt:


Foto: weheartit

Life during wartime

Todd Solondz är tillbaka med en ny film, Life During Wartime, som är en uppföljare till Happiness. Happiness kom ju ut någon gång i slutet av 90-talet och det var många år sedan jag såg den, men känslan känner man definitivt igen. Den kryper fram och tar tag i en, men någonstans håller den inte lika hårt denna gång. Greppet är inte lika starkt, dock oklart det handlar om att filmen i sig inte är lika nattsvart eller om det är jag som är avtrubbad inför ämnet i sig.

Temat är ungefär som väntat: religion, pedofili, homosexualitet, kändishysterin. Joys man ägnar sig åt tvivelaktiga sexuella böjelser, vilket gör att hon bryter upp och reser hem. Väl där återfår hon kontakten med sina systrar, Helen och Trish, vars liv svämmas över av andra problem. Helen gör sig själv till offer av sin egen framgång och Trish försöker gå vidare efter den tragiska, mörka hemligheten som drabbar familjen redan i Happiness.
Filmen är helt klart sevärd och att Charlotte Rampling dyker upp gör den inte sämre!
Och om man är Filmfestivalens medlem så visas filmen på Skandia den 4 aug kl 18.00

Sleepy

Vissa dagar orkar man knappt röra sig på morgonen och just idag är det en sådan dag. Jag kunde knappt tro det när klockan ringde och killen utropade UPP TILL KAMP! Varför han gjorde det vet jag inte. Men jag lyckades inte uppbåda tillräcklig med energi för att orka släpa mig upp och sov 30 min till. Andra gången klockan ringde var killen kvar i sitt revolutionära mood men denna gång aningen nedtonad: JA, DAGS FÖR REVOLUTION, MEN FÖRST EN CAPPUCCINO! Och folk undrar varför jag är så trött?!


Foto: weheartit

Modernista sommarrea

Idag ska jag besöka Modernistas bokrea. Fick inbjudan för någon dag sen, men hade missat den helt då jag knappt har kollat mina mail. Men idag efter jobbet ska se till att köpa en och annan klassiker. Sommar och läsning är som sagt en oslagbar kombo och lite nytt i bokhyllan skadar aldrig.

Sommarfynda i Modernistas garage!

Det är för varmt. Leo pallar inte att plocka undan alla böcker vi släpade fram inför årets inventering. Så kom och hjälp till - varje bok som säljs är en bok mindre att bära tillbaka in på lagret för Leo. Vi har lovat honom att hålla öppet onsdag-fredag, klockan 13-17, från 14 juli till och med 13 augusti.

Tusentals kvalitetsböcker från 10 kr/st. Inget skräp eller billiga reaupplagor, vi pratar 100% Modernista-kvalitet. Gula klassiker, svarta klassiker, Duras, Perec, Christensen, Katapultprisvinnaren Wadensjö samt de sista skälvande exemplaren av Lokko-boxen!Var: Garaget, Kvarngatan 10 (mellan Mariatorget och Götgatsbacken)
När: ons-fre 13.00-17.00, t o m 13 augusti

OBS! Endast kontanter!

I'm a Cyborg, But That's OK

Igår såg jag I'm a Cyborg, But That's OK och jag kan lätt säga att denna film inte liknade någon annan. Jag har aldrig sett något som ens påminner om den men jag satt ändå med ett leende på läpparna i stort sett hela tiden. I alla fall då jag inte gapade av förvåning. Någonstans kunde jag ana en viss Murakamisk stämning över den, en viss kärlek för de minst sagt speciella figurerna och platser så märkliga att de inte kan existera någon annanstans men ändå känns så självklara.


Det är en koreansk kärlekshistoria i en helt ny tappning. Jag missade den på filmfestivalen för något år sedan, men har alltid tänkt att jag måste se den. Och ja, den var precis så speciell som jag trodde. Den handlar om en ung tjej som blir inlagd på mentalsjukhus på grund av sin övertygelse om att hon är en cyborg. I hennes egen värld måste hon ladda batterierna tills tånaglarna lyser, hon kan prata med varuautomater och allt annat elektriskt men mest av allt vill hon hitta sin mormor för att ge henne löständerna som hade blivit kvar när hon själv lades in på grund av sina egna föreställningar. Så många roliga personligheter och konstigheterna finns det inget slut på. Och kärleken...givetvis kärleken.

FieldAtt ha ett stort fält för sig själv i Stockholm är snudden på overkligt. Det är grönt och fint och så himla lugnt att man nästan glömmer bort att man faktiskt ligger och solar utomhus. Ibland åker det förbi någon bil eller buss, en och annan fågel dyker upp, fåren låter i bakgrunden, men i det stora hela är det helt otroligt lugnt. Så här såg det ut när killen tog med datorn för att ligga och sola och kolla på fotboll:


Hur lövli som helst, jag längtar verkligen till "mitt" fält! Kasta frisbee, sola, läsa, äta något gott och bara softa i lugn och ro. Det var förresten här som Räven och jag hade picnic på midsommar, helt fantastiskt. Och det är inte så långt ner till vattnet heller. Tror att det vankas en liten sommarfest där snart...

Twins

Ibland är jobbet ofantligt monotont. När man kommer ur det där lunket, hoppar ur spåren lite, så är det svårt att återgå till sina uppgifter. Det är enklare att återgå till roliga saker...givetvis. Under de perioder då jag har svårt att komma igång och fokusera på det som ska göras brukar min fantasi skena iväg. På senare tiden har jag har jag haft en favoritfantasi, en så kallad Berättelse om de siamesiska tvillingarna

 

Jag sitter så att jag har en midjehög hylla mellan mig och korridoren. Med andra ord ser jag bara överkroppar på folk som går förbi och det finns två tjejer som alltid går förbi tillsammans. Alltid! Jag vet inte ens vart de tar vägen hela tiden och vad exakt det är som de bara måste göra tillsammans (jaha, nu gick de förbi igen!) Och jag kan inte låta bli att tänka att på att deras ben måste vara sammanväxta! Någonting är det för de kommer till jobbet tillsammans, går genom korridoren till andra avdelningar tillsammans, tror nästan att de går på toa tillsammans. Ja, and so on...

Jag är en vampyr

För ett par dagar sen fick jag detta sms:

I natt drömde jag att vi var vampyrer.
Jag blev nyss biten och du lärde mig
hur man kunde bli en veggovampyr för
att slippa gnaga på människor. Vi gick
och köpte djurblod på ICA i
läskförpackning. Varför detta ansågs
vara vegetariskt vet jag inte.

Kortfilm Alex Prager
Snart är det dags igen

Snart ska Kaninmamman och jag ut och rasta våra brädor, Dolly & Selma. Det var ett tag sen, flera år sen för min del, och jag ber till gudarna att det är lite som att cykla. Inte för att jag var särskilt duktig då heller...men bara jag håller mig kvar på fötterna så är jag ändå nöjd. Min grej var snarare att låta så högt som möjligt och förvarna alla stackare i min närhet. Annalkande fara, spring för glatta livet!
Cykelstaden

Jag vill ha en cykel! En fin, gammal cykel med en fin, gammal korg där jag kan lägga blommor och nybakat bröd. Jag hade inte cyklat på väldigt länge, säkert 8-9 år sedan sist, men nu i helgen gav jag mig ut igen. Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt att cykla i stadsmiljön dels för att jag inte har någon koll alls på trafikreglerna och dels för att det är så förbannat hetsigt. Men nu när jag var på Visingsön så gick det förvånansvärt bra. Inga vurpor, inga skrik, inte ens träningsvärk efteråt. Allt det som jag fasade för inträffade aldrig så nu har jag fått blodad tand. Var köper man en snygg cykel?!


En gammal vän till mig, som jag i och för sig inte har träffat på väldigt länge nu, tog det här med cyklar till en helt annan nivå. Han var övertygad om att han faktiskt behövde väldigt många cyklar utspridda över hela Stockholm. Han hittade gamla, skrotade cyklar som han snyggade till eller köpte så där extremt billigt på diverse loppisar. Sedan var det bara att köpa in ett antal lås och cykla runt till olika stadsdelar. Han spred alltså ut cyklarna lite överallt där han brukar vistas och kunde alltid vara säker på att det fanns en cykel som väntade på honom. Tycker att det är en rätt briljant idé.


Foton: weheartit

Feel the pain (och därför är jag hemma idag)Fast...var är humörsvängningarna och huvudvärken? Uppsvälld mage? Det extrema salt, fett och sötsuget?

I felt like a whore

Jag läste idag en intervju med Annie Leibovitz i ett gammalt nummer av Situation Sthlm. Väldigt intressant men det som fick mig att skratta rakt ut var hennes svar på frågan om hon gillar alla personer hon fotograferar:

I had to photograph George W. Bush and I felt like a whore!

Kvällens film: An EducationFilmen utspelar sig i 60-talets London och handlingen kretsar runt den 16-åriga Jenny. Hon pluggar hårt för att bli antagen till Oxford men drömmer också om de friheter som (student)livet erbjuder: klubbar, resor och franska filmer. Hennes strikta liv ändras drastiskt en dag när den mycket äldre, världsvane mannen erbjuder henne lift. Återkommer med en recension.


Biljetterna är bokade!

Visingsö

Foto: killen

Stör ej, rån pågår!


Fick just sms från killen om att jag ska undvika Östermalmstorg idag. Det är nämligen rån och gisslandrama på Handelsbanken. En ensam rånare ska ha tagit sig in och är nu instängd där på banken tillsammans med personalen och ett antal kunder. Sa jag inte rätt nyligen att de flesta brott sker på sommaren? Jag säger bara en sak: värmen får folk att göra galna saker.


Alliansen vet vart de ska vända sig

Snart är det val igen och röstfiske pågår för fullt. Senast igår läste jag i DN om Centerpartiets förslag på att göra Årsta holmar till ett rent nöjesfält. C pratar om en nattklubb på en av holmarna, solstolar, parasoller och en tvättäkta playa del sol. Det jag ser framför mig nu är diverse backslicksnubbar med sina båtar och brudar med kass smak, som med sina överlägsna I don't give a shit-attityden skräpar ner stället eftersom det ändå finns någon som jobbar med att plocka andras (deras) skräp. Just ja, C menar också att det inte är något hot mot naturen. Det roliga, eller sorgliga, är att det är så himla tydligt vilka de riktar sig mot. Vilka ytliga förslag deras anhängare (ja, anhängare) lystrar till. Men visst, de vill ju vinna pöblen på sin sida och erbjuder så sjuka saker att man knappt kan tro att det är sant. Vilka idéer de har kommit med på senare tiden är nästan ofattbart, men samtidigt tillräckligt lätt att ta sig till: sänk skatterna så får du mer pengar i plånboken (wow), du kan leva lyxliv på holmarna (wow wow)...etc etc utan att tänka på vilka som får mindre pengar när man sänker skatterna (för nånstans måste man ju fylla på) och skiter fullständigt i hur naturen och miljön påverkas av ännu mer exploatering.

Det finns ett jättebra program om Påskön på SVT Play som alla borde se. En gång i tiden var ön ett grönskande paradis, men som människor (så klart) lyckades förvandla till ett helvete. Alla känner till de enorma statyerna på ön som uppfördes för att hedra förfäderna. Och människor började tävla, överglänsa varandra i vem som kan bygga störst och högst. För att transportera statyerna behövdes det träd och palmerna skövlades i rasande fart. Då som nu fanns det även andra faktorer som påverkade utgången, men i grund och botten var det människorna själva som gjorde det. De höga träden försvann vilket ledde till att de lägre växterna också torkade ut, sötvatten sinade, marken blev för torr för att odla och eftersom de inte längre hade träd till att bygga båtar försvann även deras chanser till fiske eller för att ta sig därifrån. De satt fast på ett ställe utan mat och vatten. Fågelkolonin försvann också.

Så, vill vi verkligen ha fler pubar? Är det så viktigt att utnyttja allting till max?

I love you MonchichiDN hjärta Hermans

Åh vad roligt för oss DN-prenumeranter och kanske även för våra vänner. Återigen är det dags för deras sommarerbjudande, det vill säga ät två betala för en. Missförstå mig rätt här, det är inte mycket pengar annars heller när det gäller så god mat, fantastisk utsikt och trevlig inredning, men nu kan man faktiskt gå dit dubbelt så många gånger.

Foto: siigurt.blogg.se

Sköna hängmattor för vila efter maten. Vi erbjuder en vegetarisk buffé med 25 rätter och smaker från hela världen, hembakat bröd, grill på kvällarna och goda efterrätter. Hade inte kunnat säga det bättre själv. Och den grillen, med godaste majskolvarna, aubergineskivorna och så mycket mer, bara den är värd ett besök.Vad: Hermans
Var: Södermalm, Fjällgatan 23
Hur: ta med en vän + ditt DN kort, visa upp det i kassan och vips, halva priset
När: alla dagar efter kl 17.00, t o m 30/9

RSS 2.0